Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 03 Nisan 2015 - 16:38 Yorum: 0

Suşehri'den kısa kısa

İlçede "Mikrohavza Bazlı Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere elma fidanı dağıtıldı

Suşehri'den kısa kısa

SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde "Mikrohavza Bazlı Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere elma fidanı dağıtıldı.

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yürütülen proje kapsamında, 2 bin 200 elma fidanı düzenlenen törenle çiftçilere verildi.

Kaymakam Kadir Perçi, törende yaptığı konuşmada, projeyle ilgili daha önce duyuru yapıldığını ve başvuruları alınan 55 çiftçiye 2 bin 200  elma fidanı dağıtıldığını söyledi. 

Meyveciliği geliştirmek açısından bu tür projelerin devam edeceğini belirten Perçi, "Çiftçilerimize daha sonra 2 bin 600 ceviz ve 2 bin 200 badem fidanı dağıtılacaktır. Ayrıca bunlara ek olarak Mikrohavza Bazlı Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında 5 bin domates, 4 bin 300 biber, 2 bin 900 de hıyar fidesi dağıtımı yapılacaktır" dedi. 

Bölgenin topraklarının verimli olduğunu vurgulayan Perçi, "İlçemiz iklim özellikleri bakımından bir çok meyve ve sebzenin rahatlıkla yetiştirilebileceği bir durumda olmasına rağmen, kapama meyve bahçeciliği çok fazla gelişmemiştir. Yapılan projeler sayesinde çiftçilerimizin meyve-sebze yetiştiriciliğine daha yatkın hale gelmesi amaçlanmakta ve ilerleyen zamanda kurulacak kapama bahçelere zemin oluşturulmaktadır. Aynı zamanda, İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen sera kurulumu projesine başvurular devam etmektedir" diye konuştu. 

- KYK'da ilkbahar etkinliği

Suşehri ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Suşehri Yurt Müdürlüğünce, yurt bahçesinde ilkbahar etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında yurtta kalan 500 öğrenciye gözleme ve çay ikramı yapıldı. Suşehri Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Aşkın Tezgelen, etkinliği idarecilerle öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak için yaptıklarını söyledi.

Bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirten Tezgelen, katılımcılara teşekkür etti.

Etkinliğe, Kaymakam Perçi, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, İlçe Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Engin Keskin ve Sağlık Yüksekokulu ve Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu idarecileri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber