Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 11 Mart 2015 - 13:33 Yorum: 0

Suşehri’nden kısa kısa

İlçede bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele için kurul oluşturuldu

Suşehri’nden kısa kısa

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele için kurul oluşturulduğu belirtildi.

Kaymakam Kadir Perçi, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda artan madde kullanımı ve bağımlılığının toplum ve birey hayatını etkileyen ciddi bir risk faktörü olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından ilçelerde, bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele kurulu oluşturulmasına karar verildiğini aktaran Perçi, şunları kaydetti:

"İlçemizde oluşturulan kurula üye kurumlar, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü olup, kurulda, kurumların üst düzey temsilcileri yer almaktadır. İlçemizde kurulmuş olan bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele kurulu, 2015 yılı ilk toplantısını 9 Mart 2015'te gerçekleştirmiştir. Kurulun amacı gençler arasında yaygınlık kazanan madde kullanımı ve bağımlılığının önlenmesi, halkın ve gençlerin bilinçlenmesi, aile ve toplum bütünlüğünün sağlanması, tütün ve bağımlılık yapan maddelerle ilgili eğitim kurumları ve basın yayın organlarıyla toplumu bilinçlendirmektir."

 

- Kalite yönetim sistemi ve kişisel gelişim semineri

Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik ISO 9001 kalite yönetim sistemi ve kişisel gelişim konularında seminer verildi.

Uluslararası Bilim ve Eğitim Federasyonu (UBEF) başdenetçisi Damla Ata, okulun konferans salonundaki seminerde, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Konya’da kurulan derneğin, üniversitelerde ücretsiz eğitimler veren ilk ve tek kurum olduğunu belirten Ata,  "Öğrencilerin sınavlara duygusal ve zihinsel hazırlık, yetişkinlerin özel ve iş yaşamlarına uyum/hazırlık süreçlerinde yanlarında olan kurumumuz, kurumsal eğitimler, grup eğitimleri ve bireysel danışmanlık hizmetleri vermektedir"  dedi.

Ata, seminere katılan öğrencilere sertifika verileceğini söyledi.

ETİKETLER: Suşehri
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber