Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 12 Mart 2015 - 11:23 Yorum: 0

"Suskun"luğu "fırtına"yla bozmak istiyorlar

Son yaptığı 4 maçta gol atamayan ve ligin en az gol atan takımlarından biri haline gelen Gaziantepspor, Trabzonspor maçında gol yollarında etkili olmak istiyor

'Suskun'luğu 'fırtına'yla bozmak istiyorlar

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Spor Toto Süper Ligi'nin en az gol atan 2. takımı Gaziantepspor, Trabzonspor maçında gol yollarında daha etkili olabilmek için özel çalışma programı hazırladı.

Son 4 haftadır gol atamayarak düşüşe geçen Gaziantep ekibi, 28 puanla 10. sırada yer alıyor.

Orta sıralarda olmasına rağmen gol yollarında sıkıntı yaşayan Gaziantepspor, en az gol atan takımlar sıralamasında 19 golle ilk sırada bulunan Torku Konyaspor'u 21 golle takip ediyor. Gol yollarında etkili olmak isteyen kırmızı-siyahlı ekip, bu hafta konuk edeceği Trabzonspor ile yeniden yükselişe geçmenin hesaplarını yapıyor.

Teknik Direktör Okan Buruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk yarının bazı bölümlerinde olduğu gibi şu dönemlerde de gol yollarında sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Hafta içerisinde yapılan hazırlık programında gole çok çalıştıklarını ifade eden Buruk, ancak hazırlık çalışmalarındaki taktikleri oyun içerisinde zaman zaman hayata geçiremediklerini vurguladı.

Oyun içerisinde özellikle ön bölgede yer alan oyuncuların hem zaman hem de hareket edebilme kabiliyeti anlamındaki hatalarından dolayı pozisyon üretmekte sıkıntı yaşandığını anlatan Buruk, oyun içerisinde idmanlarda olduğu gibi daha fazla istekli olmaları gerektiğini kaydetti. 

- Gol çalışacaklar

Ön bölgede yer alan oyuncuların her zaman yaratıcı oyuncular olması gerektiğine dikkati çeken Buruk, "İstediğiniz kadar çalışın, oyunda pozisyonu yaratacak kişiler ön bölgedeki oyunculardır. Bunu pekiştirmek için bu hafta çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Trabzonspor'un bulunduğu konum itibariyle ligde çok gol yiyen takımlarından birisi olduğunu dile getiren Buruk, şöyle konuştu:

"Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu karşısında oyununu biraz daha oturttu ama henüz her şeyi oturtmuş diyemeyiz. O yüzden pozisyon veren bir takıma karşı gol atmak daha kolay olabilir diye düşünüyorum. Bu hafta daha fazla pozisyona girip, gol atacağımıza inanıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber