Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Eylül 2016 - 19:33 Yorum: 0

’Süslü Kadınlar’ İskenderun’da bisiklet turu düzenlediler

Hatay'ın İskenderun İlçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliğinde, 65 kadın şehir merkezinde bisikletleriyle...

’Süslü Kadınlar’ İskenderun’da bisiklet turu düzenlediler

Hatay'ın İskenderun İlçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliğinde, 65 kadın şehir merkezinde bisikletleriyle tur attı.

Atatürk Anıt Alanı'nda gerçekleşen etkinlikte amaçlarının erkeklerin egemen olduğu bisiklet dünyasında kanında yeri olduğunu hatırlatmak olduğunu söyleyen Hatice Ildıran Kara, "Eğer uygun bir bisiklet politikası olursa işe veya ulaşacağımız yere bisikletle gidebiliriz" dedi.

Kadınların toplumda görünür oldukları sürece o toplumun nefes alabileceğine dikkat çeken Kara, şöyle konuştu:

"Bisiklet yollarının olması ve trafiğin düzenlenmesi için buradayız. Katılımdan oldukça memnunuz. Bu kadar katılımın olmasını beklemiyorduk. Her yıl bu katılım katlanarak devam edecek. Bisiklet sadece spor amaçlı kullanılmaz. Bisiklet aynı zamanda da ulaşım aracıdır. Yaşamın bir parçası olabilir. Eğer uygun bir bisiklet politikası olursa işe veya ulaşacağımız yere bisikletle gidebiliriz. Bizde dünyanın birçok yerindeki hem cinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Biz kadınlar korkmadan çekinmeden yollarda olmalıyız. Aynı zamanda Dünya otomobilsiz kentler gününe vurgu yapmak için buradayız. Kadın toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalıdır. Kadına ve kadın bisikletliye saygı için buradayız."

Konuşmaların ardından 65 bayan bisikletlerine binerek şehir merkezinde tur attı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber