Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 28 Temmuz 2017 - 17:08 Yorum: 0

Süt fiyatı besiciyi memnun etmedi

Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan 1, 30 TL'lik süt fiyatı üreticiyi memnun etmedi.

Süt fiyatı besiciyi memnun etmedi

Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan 1, 30 TL'lik süt fiyatı üreticiyi memnun etmedi.

Yenişehir ve İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, sütün daha önce 1, 21 TL olduğunu belirterek, "Ulusal Süt konseyi son yaptığı toplantıda 1 Ağustos'tan itibaren sütün fiyatının 1, 30 TL olduğunu belirtti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı süt fiyatını 1,45 TL olarak teklif etmişti, ancak kabul edilmedi. Bu fiyat üreticiyi hiç memnun etmedi" dedi.

Süt üreticisinin en büyük maliyetinin yem olduğunu belirten Nazif Tuna, "Normalde 1 litre sütün 2 kilo yem alması lazım. Dünya ortalamasında 1 litre süt 1,5 kilo yeme kadar düştü. Ancak Türkiye'de 1 litre süt ile ancak 1 kilo yem alabiliyoruz. Bu bakımdan Türkiye'deki süt üreticisinin bu fiyattan memnun olması mümkün değil" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber