Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Nisan 2014 - 13:28 Yorum: 0

"Süt Sektörü Faaliyet Planı" toplantısı

Konya'da faaliyet gösteren çiftçi birlikleri, ziraat odaları, süt işletmecileri, süt toplayıcılarını buluşturan toplantıda, süt sektörünün faaliyet planı görüşüldü

'Süt Sektörü Faaliyet Planı' toplantısı

KONYA (AA) - Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen "Süt Sektörü Faaliyet Planı" toplantısında, süt sektörünün faaliyet planı görüşüldü.

Bir otelde düzenlenen toplantıya, Konya Valisi Muammer Erol, Konya'da faaliyet gösteren çiftçi birlikleri, ziraat odaları, süt işletmecileri, süt toplayıcıları katıldı.

Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, toplantıda yaptığı konuşmada, süt sektörünün Konya açısından en öncelikli olan konulardan biri olduğunu, sektörler içinde lokomotif görevi görebilen bir yapıda bulunduğunu ifade etti.

Süt sektörünün, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle gelişim göstereceğini söyleyen Baydar, kentte süt üretiminindeki verimliliğini ve kalitesinin artırmak istediklerini belirtti.

Baydar, şöyle devam etti:

"Büyükbaş ve küçükbaş varlığımıza bakıldığında sütle ilgili olan konularda, toplamda 716 bin büyükbaş hayvanımız, 2 milyon 150 bin civarında da koyun ve keçi varlığımız var. Bu varlıklarımızla büyükbaş sayımız Türkiye'de birinci, küçükbaşta ise Van'dan sonra ikinci sıradayız. Büyükbaş sayımız 2001, 2002'lerde 350 bin civarındaydı. Küçükbaşta özellikle koyundaki varlığımız 1 milyon 928 binde, bu bazen de 1 milyon 380 binlere, hatta daha da aşağılara düştüğü oldu. Ancak önümüzdeki yıllarda bununla ilgili çok ciddi artışların olacağını beklemekteyiz. Şehrimiz mera, küçükbaş varlığıyla önemli bir potansiyele sahip. Gelecekte de ihtiyaca karşılık büyük yatırımlarla koyunculuk ciddi anlamda yetişecektir ve gelişecektir de..."

- Konya, toplam süt miktarında birinci

Baydar, Konya'nın toplam süt miktarı bakımından Türkiye'de birinci sırada olduğunu dile getirdi. Konya'nın hayvancılık ve süt sektörünün gelişimi konusunda önemli bir potansiye sahip olduğunu anlatan Baydar, şöyle devam etti:

"Sığır sütü üretimimiz 871 bin ton, koyun sütü 82 bin ton. Keçi sütümüz de bir miktar var. Büyükbaş sütte Türkiye birincisi, küçükbaş sütte ise 2. sıradayız. Süt varlığımız yine 380 binlerden 870 binlere çıktığını görüyoruz. Konya büyük bir coğrafya... Bu büyük coğrafyada, Konya'nın potansiyeli bu olmamalı. Bundan çok daha fazlası olmalıdır. İlimiz potansiyelini büyükbaşta su varlığıyla beraber yaklaşık 1 milyonları yakalamalı ve stabil hale gelmesi imkansız değil. Ancak küçükbaşta durum böyle değil. Küçükbaşı biz çok fazlasıyla rakamda da üretimde de artırmalıyız." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber