Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Süt ve süt ürünleri üretimi

Ticari süt işletmelerince ocak ayında 714 bin 510 ton inek sütü toplandı

Süt ve süt ürünleri üretimi

TEKİRDAĞ (AA) - Türkiye genelinde ocak ayında ticari süt işletmelerince 714 bin 510 ton inek sütü toplandığı bildirildi. 

Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) yapılan yazılı açıklamada, toplanan inek sütü miktarının ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 artış gösterdiği belirtildi.

Ocak ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretiminin 125 bin 445 ton olarak gerçekleştiği ve bir önceki yılın aynı ayına göre 1,8 artış gösterdiği ifade edilen açıklamada, inek peyniri üretiminin 52 bin 128 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitlerinin de bin 189 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 230,5 artış gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, yoğurt üretiminin 85 bin 706 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,2 ayran üretimini de 42 bin 942 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 azaldığı, ocak ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranının ortalama yüzde 3,5, protein oranının ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildiği kaydedildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber