Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 17 Aralık 2018 - 18:53 Yorum: 0

Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde Libya protestosu

Umre yaptıktan sonra geri dönüş için gittikleri Cidde Havalimanı'nda gözaltına alınan ve kendilerinden haber alınamayan 3 Libya vatandaşı için akrabaları...

Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde Libya protestosu

Umre yaptıktan sonra geri dönüş için gittikleri Cidde Havalimanı'nda gözaltına alınan ve kendilerinden haber alınamayan 3 Libya vatandaşı için akrabaları İstanbul'da bulunan Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde eylem yaptı.

Suudi Arabistan'da kaybolan 3 Libya vatandaşı için İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde eylem düzenlendi.

İstanbul Libya Platformu öncülüğünde saat 15.00'de başlayan protestoya 40'a yakın kişi katıldı. Umre için 2017 yılında gittikleri Suudi Arabistan'da gözaltına alınan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan Yüzbaşı Mahmut Ali Bin Recep, Binbaşı Hasan Muhammad Ezzuayt ve Muhammad Hüseyin El Hadravi'nin aileleri ve beraberindekiler, Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde bir araya geldi. Ellerinde Arapça dövizlerle slogan atan grup, tekbirler getirdi. Konuşmalar yapıldığı esnada kayıp Libyalılardan birinin kızı gözyaşlarına hakim olamadı.

Eylemde konuşan bir kişi, "Sadece umreye gitmek istediler. Cidde Havalimanı'nda tutuklandılar. Hiçbir suçları yok. Hapishaneden çıkarılmalarını istiyoruz. Suudi Arabistan uluslararası hukuk kurallarını çiğniyor. Uluslararası mahkemelere başvuracağız. Sonlarının Cemal Kaşıkçı gibi olmasından korkuyoruz" dedi.

Suudi Arabistan'da tutuklanan Libyalı vatandaşın kızı ise, "Suudi Arabistan babamızı elimizden aldı. Babamızı çok özledik. Serbest bırakın" diye konuştu.

Grup, protestonun ardından olaysız şekilde dağıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber