Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 07 Ekim 2013 - 12:30 Yorum: 0

Suudi Arabistan'da bir ilk

Suudi Arabistan'ın artık bir kadın avukatı var

Suudi Arabistan'da bir ilk

Suudi Arabistan Adalet Bakanlığı dün ilk kez bir kadına avukatlık ruhsatı verdi. İlk Suudi kadın avukat olan Beyan el Zahran, yaptığı açıklamada Kral Abdullah'a teşekkür etti.

El Arabiya'nın El Vatan'dan aktardığına göre geçtiğimiz hafta başında dört kadın hukukçuya avukatlık ruhsatlarının verileceği bakanlık tarafından açıklandı.

El Zahran, El Arabiya'ya yaptığı açıklamada, "Avukatlık ruhsatı bizim hakkımız ve hukuk sisteminin üçüncü maddesinde belirlenen koşullar yürürlüğe girene kadar bu hakkımızı elde edemedik. Hepimizin bildiği gibi babamız ve en büyük destekçimiz Kral Abdullah bize bu hakkı veren ve sevgili ülkemize hizmet edebilmemiz için yolumuzu aydınlatan kişidir" dedi.

El Zahran kadın lisanslı avukatların büro açabileceğini, dava açabileceğini ve bu davalar için mahkeme önüne çıkabileceğini söyledi.

Suudi Arabistan'ın ilk kadın avukatı ayrıca krallık yasaları gereği kadın ve erkek hukukçular arasında ayrım olmayacağını da vurguladı.

Suudi Arabistan'ın ilk kadın avukatının ruhsatı (Kaynak: El Arabiya)

Suudi Arabistan'da kadınlara yönelik yasakların bir kısmı son dönemde yavaş yavaş gevşetilmeye başladı. Örneğin 2011 yılında alınan bir kararla kadınların 2015'teki yerel seçimlerde oy kullanabilmesine karar verildi.

Ancak Suudi kadınları için araba kullanmak hala yasak. Son olarak geçtiğimiz günlerde bir şeyhin araba kullanma talebiyle kampanya yapan Suudi kadınlara cevaben, "Araba kullanan kadınların çocuğu kusurlu olur" demesiyle tartışma yeniden alevlendi.

21732966.jpg
 

Hürriyet

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber