Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 07 Nisan 2014 - 14:03 Yorum: 0

Suudi Arabistan'da "corona virüsü"

Suudi Arabistan'da "corona virüsü"nden ölenlerin sayısı 66'ya yükseldi

Suudi Arabistan'da 'corona virüsü'

CİDDE (AA)- Suudi Arabistan'da, ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olduğu saptanan "corona virüsü" nedeniyle ölenlerin sayısı 66'ya yükseldi.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu gün itibariyle hastalığa yakalanan iki kişinin daha öldüğü, böylece bu virüsten ölenlerin sayısının 66'ya çıktığı bildirildi. 

Virüse yakalanmış olanların toplam sayısının 167 olduğu belirtilirken, ölenlerin ikisinin de Cidde'de bulunduğu, birinin 70 yaşında sağlık sorunları olan bir yaşlı, diğerinin ise sağlık sektöründe çalışan biri olduğu kaydedildi. 

Ağır Akut Solunum Yolu Yetersizliği Sendromu'nun (SARS) değişik türü olan "corona virüsü", ilk olarak Eylül 2012’de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesinde rastlanan virüs, akciğer ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı ifade ediliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber