Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 14 Aralık 2017 - 10:48 Yorum: 0

"Suyun Perileri" projesi

Adana polisi tarafından dezavantajlı çocukların sanata eğilmesi için yapılan "Suyun Perileri" projesinde 80 kız öğrenci ebru sanatını öğrendi.

'Suyun Perileri' projesi

Adana polisi tarafından dezavantajlı çocukların sanata eğilmesi için yapılan "Suyun Perileri" projesinde 80 kız öğrenci ebru sanatını öğrendi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kız öğrencilerin suça karışmaması için yaklaşık 3 ay önce "Suyun Perileri" projesi başlattı. Proje kapsamında özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göçle Adana'ye gelen ailelerin çocuklarının yoğunlukta bulunduğu 4 lise pilot okul seçildi. Burada öğrencilere proje kapsamında "Ebru Sanatı" eğitimi verildi. Eğitim sonunda 80 kız öğrenci daha önce hiç bilmedikleri hatta hiç duymadıkları ebru sanatını öğrenerek eserler vermeye başladı. Bugün ise öğrencilerin ortaya koyduğu eserler Yüreğir Kültür Merkezinde sergilendi. Öğrenciler ebru sanatı ile Türk Bayrağı, Atatürk portresi ve çiçek resimleri yaptı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız da kursiyerlerin yaptığı eserleri tek tek inceledi. Demirtaş, yaptığı konuşmada gençlerin gelecekte Türkiye'yi yönetecek kişiler olduğunu belirterek, "İyi okuyarak sanata eğilerek, bayrağımızı yere düşürmeyin, ezanımızı susturmayın" dedi.

Öğrenciler ise proje öncesi ebru sanatını bilmediklerini vurgulayarak, "Kursta önce çok zorlandık ancak daha sonra öğrenip ortaya bu eserleri koyduk" dediler.

Serginin ardından Vali Demirtaş ve Emniyet Müdürü Yıldız, öğrencilere sertifika verdi. Öğrenciler de Demirtaş ve Yıldız'a yaptıkları eserleri hediye etti.

"Suyun Perileri" projesi

"Suyun Perileri" projesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber