Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 07 Ekim 2015 - 11:14 Yorum: 0

Tabiat parkında hummalı çalışma

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Orduzu Pınarbaşı Turgut Özal Tabiat Parkı’nda yeniden düzenleme çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor.

Tabiat parkında hummalı çalışma

Malatya’nın en önemli mesire yerlerinden birisi olan doğa harikası Orduzu Pınarbaşı’nda vatandaşların daha rahat bir şekilde dinlenme, yürüyüş ve piknik yapmalarına imkan tanımak için yapılan düzenleme çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor.

Vatandaşların her alanda faydalanmalarını sağlayacak olan düzenleme çalışmaları kapsamında; doğu bölgesindeki rampada sekileme çalışmaları, genelde ise gezinti yerleri, yürüyüş yolları, ahşap köprü, kamelyalar, barbeküler, çeşmeler, oturma bankları, aydınlatma elemanları, otopark, sulama sistemleri, ağaçlarda budama ve bakım çalışmaları gibi işlemler yapılıyor.

Çakır: Orduzu, vazgeçilmez bir mekân olacak

Orduzu Pınarbaşı’nın Malatya’nın önemli bir mesire alanı olduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan düzenleme çalışmaları ile birlikte bu bölgenin vatandaşların vazgeçilmez bir mekânı haline geleceğini söyledi.

Suyun yeşille buluştuğu Turgut Özal Tabiat Parkı’nda çok geniş bir alanda düzenleme çalışması yapıldığını kaydeden Başkan Çakır; “Büyükşehir statüsü ile birlikte Belediyemize devredilen Turgut Özal Tabiat Parkı’nda detaylı bir düzenleme çalışması yapıyoruz. Hemşerilerimizin kısıtlı bir şekilde kullandığı parkın her alanı vatandaşlarımızın kullanımına hazır hale getiriliyor. Düzenlemelerin bitmesiyle birlikte vatandaşlarımız göletin sahilini de en tepe noktasını da kolaylıkla kullanabilecekler. Burada uygulamaya konulacak olan ateşli bölgelerde vatandaşlarımız mangallarını yakarken, ateşsiz bölgelerde ise vatandaşlarımız ister oturup sohbet edecekler, isterlerse de evlerinden getirdikleri nevaleleri tüketebilecekler. Araçlarını rahatlıkla parkederek, yürüyüş yapacak, park içerisindeki işletmelerden de gönül rahatlığıyla faydalanabilecekler. Bir taraftan çocukları güvenli bir şekilde oynarken, diğer taraftan da ebeveynler suyun, yeşilin ve bol oksijenin tadını çıkaracaklar” şeklinde konuştu.

Tabiat parkında hummalı çalışma

ETİKETLER: Tabiat parkı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber