Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 11:48 Yorum: 0

Tabiat Parkında Lale Devri

Dülük Tabiat Parkında ekilen bin bir çeşit lalenin büyümesi ile parkta rengarenk görüntüler ortaya çıktı.

Tabiat Parkında Lale Devri

Dülük Tabiat Parkında ekilen bin bir çeşit lalenin büyümesi ile parkta rengarenk görüntüler ortaya çıktı. Tabiat parkında inceleme yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, lalelerin oluşturduğu doyumsuz manzaraya hayran kaldı.

Şehitkamil Belediyesi tarafından Dülük Tabiat Parkı'na dikilen bin bir çeşit lale gün yüzüne çıktı. Çeşit çeşit renklerle birlikte, değişik motif ve lale figürleri, Dülük Tabiat Parkı'na rengarenk bir görüntü oluşturdu. Görsel bir şölen sunan laleleri inceleyen Rıdvan Fadıloğlu, lalelerle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Lalelerin Dülük Tabiat Parkı'na ayrı bir hava kattığını dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Şehitkamil Belediyesi olarak bu yıl şehir merkezine çok az miktarda çiçek dikimi gerçekleştirdik. Amacımız, bu yıl yalnızca Dülük Tabiat Parkında lale ekimi yaparak, yeni temalar oluşturmaktı. Ekiplerimiz değişik motifleri yapmaya başladı. Tabi yaklaşık 3 ay toprağın altında kaldı. Gün geçtikçe, güneşi gördükçe ve baharın gelmesiyle birlikte laleler açmaya başladı. Burada Türkiye haritasından tutturun, kuğu, akan dereye kadar değişik motifleri hayata geçirdik. Bununla birlikte Dülük Tabiat Parkında "Lale Devri" diye bir kampanya başlattık. İnsanlar, İstanbul'da olduğu gibi Emirgan'a gidip nasıl ki laleleri seyrediyorsa bizim de amacımız Gaziantep'te bunu gerçekleştirmek. Tabi bizim amacımız müsriflik değil, bu güzelliği şehrimizde yaşatmak. Buradaki bu laleler sezonu bittikten sonra, yeniden yumruları toplanıyor, bir ertesi yıl yeniden kullanılıyor. Burada daha yaşanabilir bir ortam elde etmek adına arkadaşlarımız bu tür çalışmaları devam ettirdi. Bunların içerisinde çok değişik renklerde, çok değişik desenlerde laleleri milletimizin görmesine imkan sağladık. Gerçekten çok güzel, etkileyici ve rengarenk manzaralar ortaya çıktı" dedi.

KATALOG ÇALIŞMASI YAPILACAK

Başkan Fadıloğlu, Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatçılığı Derneği ile birlikte bir çalışma yapılarak, katolog oluşturacaklarını da kaydetti. Fadıloğlu, "Bu çalışma neticesinde inşallah güzel bir katalog çalışması da olacak. Dülük Tabiat Parkındaki lalelerin değişik formlarının resimlerini sergilemiş olacağız. Burada amacımız hem bu şekildeki yarışmayla daha çok insanın gelip laleleri görmesini sağlamak, diğer taraftan da o katalog sayesinde de bu laleleri kayıt altına almak. Her yıl bunu geliştirerek devam ettireceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi Gaziantepli vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Biz de onlara hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Tabiat Parkında Lale Devri

Tabiat Parkında Lale Devri

Tabiat Parkında Lale Devri

Tabiat Parkında Lale Devri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber