Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Nisan 2015 - 15:13 Yorum: 0

Tablet ve x-box, otistik çocukların hayatını kolaylaştırıyor

Otistik çocukların eğitimlerinde kullandıkları tablet ve x-box uygulamaları hem hayatlarını hem de aileleri ve öğretmenleriyle iletişimlerini kolaylaştırıyor- Zihinsel engelliler öğretmeni Akdemir:- "Otizmliler için tablet ve x-box artık olmazsa olmaz dur

Tablet ve x-box, otistik çocukların hayatını kolaylaştırıyor

AMASYA (AA) - MÜMİN ALTAŞ - CİHAN OKUR - Otistik çocukların eğitimlerinde kullandıkları tablet ve x-box uygulamaları hem hayatlarını hem de aileleri ve öğretmenleriyle iletişimlerini kolaylaştırdığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Şehzade Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezinin zihinsel engelliler öğretmeni Mehtap Akdemir, AA muhabirine, otizmli çocukların teknolojiye aşırı düşkün olduklarını belirtti.

Çocukların el ve göz koordinasyonunu bilgisayarda ve diğer ortamlarda sağlayamadığını, bunu en iyi yaptıkları yerin tablet bilgisayar olduğunu ifade eden Akdemir, şöyle konuştu:

"Tablette çok basit ekrana dokunarak her şeyi hallediyor. Eşleme becerisi, okuma yazma, renkler gibi normal şartlarda otizmli bir çocuğun bunları öğrenmesi çok zor ama bunu tabletle çok güzel yapıyorlar. Teknoloji onlara uygun hale getirildiğinde başarı çok artıyor. Bu yüzden tüm öğrencilerimizin tableti var. Dersleri tabletle takviye ederek başarı sağlıyoruz" diye konuştu.

Akdemir, aynı zamanda okulda 2 adet x-box cihazının da bulunduğunu, çocukların lojistik kullanmadan el, göz ve ayak ile mevcut tüm oyunları oynadığını, bazen öğrencilerin makineyle dalga geçecek pozisyona geldiklerini söyledi.

- "Ailelerin hayatlarını kolaylaştırıyor"

Akdemir, otizmli çocukların tablet ve x-box ile kendilerine olan öz güvenlerini kazandıklarını, başarabilme duygularının arttığını dile getirdi.

Çocukların bu cihazla kendini özgür hissettiğini vurgulayan Akdemir, şunları kaydetti:

"Cihazlar aynı zamanda ailelerin de işlerini çok kolaylaştırıyor. 'Tabletle Konuşuyorum' projesi kapsamında tabletlere çeşitli programlar yükledik. Otizmli çocuk kendini ifade edemiyor ancak tabletle bunu yapıyor. Örneğin çocuk ailesine tablet aracılığıyla 'Tuvalete, markete gitmek istiyorum' şeklinde tablette var olan programa dokunarak kendini ifade ediyor. Bu da ailelerin hayatlarını çok kolaylaştırıyor. Otizmliler için tablet ve x-box artık olmazsa olmaz durumunda. Çocukların hayatını kolaylaştırıp eğitim düzeylerini ileriye taşıyor."

Akdemir, tabletleri bağışçılar ve aileler vasıtasıyla temin ettiklerini, yeni gelen öğrenciler için tablete ihtiyaçlarının olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber