Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 15 Aralık 2017 - 13:03 Yorum: 0

Taçsız Kral’ın adı Bayraklı’da yaşayacak

Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, Metin Oktay Parkı ve kadın hakları savunucusu Nezihe Muhiddin Anıtı'nın açılışı gerçekleşti.

Taçsız Kral’ın adı Bayraklı’da yaşayacak

Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, Metin Oktay Parkı ve kadın hakları savunucusu Nezihe Muhiddin Anıtı'nın açılışı gerçekleşti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ açılışta yaptığı konuşmada, "9 yılda yaklaşık 120 bin metrekarelik park yaptık. Uygun olan alanları yeşillendirmeye çalışıyoruz" dedi.

İlçeye kazandırdığı sosyal donatı alanlarıyla adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi, 2 bin 131 metrekarelik alanda yapılan, Türk futboluna damgasını vuran Metin Oktay'ın ismini taşıyan Mansuroğlu Mahallesindeki parkın ve yine aynı yerde bulunan tarihe kadın hakları savunucusu olarak geçen Nezihe Muhiddin Anıtı'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, belediye meclis üyeleri, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman, Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şube Başkanı Nihal Bulmamış, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Başkanı Fatoş Dayıoğlu, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Tülin Ersanlan, 68'liler Platformu Başkanı, gazeteci-yazar, şair Okan Yüksel, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şube Başkanı Şaban Acarbay, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi sahne alan Cenk Telkıvıran Orkestrası açılışa katılanların keyifli anlar geçirmesini sağladı.

Açılışta konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "İki parkımızı da yeniledik. Metin Oktay ve Nezihe Muhiddin'in birer büstünü koyduk. Meclisimizin onayıyla Nezihe Muhiddin'in ismini parkımıza vereceğiz. 9 yılda yaklaşık 120 bin metrekarelik park yaptık. Biz uygun olan alanları yeşillendirmeye çalışıyoruz. Bayraklımızın daha yeşil bir noktaya gitmesini istiyoruz. Parklar olmasa şehirler İstanbul, Ankara gibi olur. Gençlik yıllarımızın önderleri Yusuf, Hüseyin, Deniz'in hikayesini herkes bilir. Deniz Gezmiş ve arkadaşları asılmasın diye Metin Oktay imza toplamıştır. Biz değerlerimizi yaşatmaya, onların isimlerini korumaya, güzel yerlere isimlerini vermeye devam ediyoruz. Herkes Atatürkçü olacak. Bayraklı Atatürk'ü nasıl Türkiye'nin manşetine taşıdıysa, herkes Atatürk'ü kafasına yazacak. Bizim doğrumuz bir tane. O da sevgili Atatürk. Yüzünü çağdaşlığa, Atatürk'e dönmüş herkes başarılı olur. Sanatçı seçerken de isimler verirken de Türk bayrağını seven olması gerektiğini düşünüyoruz. Atatürkçü olmasına dikkat ediyoruz. Cumhuriyeti sevmesini istiyoruz" dedi.

"Onları unutmayacağız"

Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şubesi adına konuşan Şöhret Tetik, Nezihe Muhiddin'in kadın hakları için mücadele ettiğini ifade ederken, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şube Başkanı Şaban Acarbay da "Onu anmak için geldik. Metin Oktay, Türkiye'de süper bir İzmirli dünya tarihinde de muhteşem bir Türkiyelidir" dedi.

Yeşil alan içerisinde yaşam alanı

2 bin 131 metrekarelik alanda yapılan Metin Oktay Parkı'nın içinde 312 metrekarelik basket sahası da yer alıyor. 160 metrekare çocuk oyun alanına sahip parkta büyükler için de 35 metrekarelik spor alanı bulunuyor. Koşu yolu, oturma alanları, kamelyalar ve eşsiz peyzaj çalışmalarıyla dikkat çekecek park, tam anlamıyla bir yaşam alanı haline getirildi. Parkın hemen karşısındaki Nezihe Muhiddin heykelinin bulunduğu yaklaşık 1980 metrekarelik park da yenilenerek, modern bir görünüme kavuştu.

Taçsız Kral’ın adı Bayraklı’da yaşayacak

Taçsız Kral’ın adı Bayraklı’da yaşayacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber