Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Spor 13 Ekim 2016 - 16:48 Yorum: 0

TAF’tan ‘Çocuk Atletizmi’ projesi

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin 196 ülkede uyguladığı "Çocuk Atletizmi" projesinin Türkiye'deki uygulamalarıyla...

TAF’tan ‘Çocuk Atletizmi’ projesi

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin 196 ülkede uyguladığı "Çocuk Atletizmi" projesinin Türkiye'deki uygulamalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Ataköy'de bulunan Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısına Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Selim Terzi, Atletizm Federasyonu Çocuk Oyunları Türkiye Koordinatörü ve Eğitim Kurulu Başkanı Necdet Ayaz, Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Mehmet Bayansalduz, Haldun Domaç ve eski olimpiyat sporcusu İsmail Akçay katıldı.

Bu projede ilk önce eğitmenlerin eğitildiklerini söyleyen Dolmaç, "Eğitmenler sonrasında da uygulama için sahaya davet ediliyor. 7-12 yaş arasındaki çocukların bu proje içerisinde yer alması sağlanıyor" dedi.

Terzi: "Gayretli çalıştığının en büyük göstergesi"

Türkiye Atletizm Federasyonu olarak yakın geçmişte sıkıntılı dönemler atlattıklarını vurgulayan Selim Terzi, "Türkiye Atletizm Federasyonu olarak yakın geçmişte sıkıntılı dönemler geçirdik. Olimpiyatlara 7, 8 sporcu ile katıldığınızda başarılı olunan dönemlerdi. Gelinen noktada başlı başına çocuk atletizminin geldiği yer federasyonun nasıl gayretli çalıştığının en büyük göstergesi. Projede herkesin katkısı var. Yolun doğruluğu ve hızı çok önemli. Her geçen zaman çocuklarımızın kaybı olur diye düşündük. Bu projenin Anadolu'ya yayılması yönüyle çok faydalı. Federasyon Başkanımız Fatih Çintimar'a teşekkürler ediyoruz. Atletizmde dünden çok iyi yerdeyiz. Çocuk atletizmi olarak çok daha iyi yerlerde olacağız" diye konuştu.

Ayaz: "Çocukların eğitmenler tarafından bize bildirilmesini istedik"

Uluslararası Atletizm Federasyonu tarafından 2001 yılında başlatıldığı ve üye olan ülkelerde yer aldığını belirten Necdet Ayaz, "Yarınların teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı bireyler olmasını amaçladık. Yetenekli çocukların izlenerek gerekli eğitmen ve malzeme desteği ile değerlendirme yapılmıştır. Çocukların eğitmenler tarafından bize bildirilmesini istedik. Yapılanlar ve yapılması planlananlar düşünceler var. Önümüzdeki dönemde engelli sporcuların da bu projeye dahil edilmesi düşüncelerden biri" ifadelerini kullandı.

20 yaşında spora başladığını vurgulayan İsmail Akçay, "Çocukların küçük yaşta atletizme başladıkları zaman ileride çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Birçok başarı elde ettim. Çocuk yaşta başlamaları ilerisi için çok faydalı olacak. Her branşın bir uzmanı vardır. Bu çocuk atletizminin profesörü ise Necdet Ayaz'dı" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber