Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 20 Ağustos 2014 - 13:14 Yorum: 0

Taha Akgül'e "yağlı" destek

Dünya şampiyonası hazırlıklarını sürdüren milli güreşçi Akgül, sıkletinde partneri olmaması nedeniyle çalışmalarını Kırkpınar başpehlivanlarından Ali Gürbüz ile yapacak.

Taha Akgül'e 'yağlı' destek

A Milli Serbest Güreş Milli Takımı, dünya şampiyonası hazırlıkları çerçevesinde federasyonun Elmadağ'daki tesislerinde kampa girdi. Milli takımın madalya umutlarından son üç Avrupa Şampiyonası'nın altın madalyalı adı Taha Akgül, antrenmanlarını Kırkıpınar başpehlivanı Ali Gürbüz ile sürdürecek. 

Milli güreşçi Taha Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıkletinde antrenman partrneri bulmada zorlandığını belirterek, Ali Gürbüz ile yapacağı çalışmaların form özelliğine müspet yansıyacağını söyledi.

Son Avrupa şampiyonasına 96 kilo güreşçileriyle antrenman yaparak gittiğini hatırlatan Akgül, 'Bu benim adıma gerçekten kocaman bir dezavantaj oluşturdu. Ali Gürbüz'ün kampa gelmesi benim daha iyi bir emek ortamı bulmamı sağlayacak. Çok deneyimli bir ad ve bana destekçi olacağından hiç şüphem yok. Kendi sıkletimde ve iyi bir rakiple hazırlanmak formuma fazla aşırı katkı verecek' diye konuştu.

Ali Gürbüz ile eksikler ve yapılması gerekenlerle ilgili düşünce alışverişinde bulunduklarını söz eden Akgül, 'Başpehlivanlarımızdan Recep Kara ve Hamza Köseoğlu da ağır sıkletlerle antrenman yapmam gerektiğini bildikleri için kampa katılarak bana destekçi olmak istiyorlar' biçiminde sözlerini tamamladı. 

Altın madalya Taha'nın olacaktır

Kırkpınar başpehlivanlarından Ali Gürbüz ise Taha Akgül'ün dünya şampiyonasında altın madalyaya uzanacağına bulunan inancını dile getirdi. 

Yaklışak 1,5 senedir cezalı olduğunu, bu süreçte dizinden ameliyat geçirdiğini söz eden Gürbüz, şunları söyledi:

'Milli takım kampına Taha kardeşimize dünya şampiyonası hazırlıkları için antrenman vermeye geldim. Türkiye'de gerçekten ağır sıklet sporcu problemi var. Taha'nın antrenman alacağı arkadaşı fazla aşırı az. Ben de elimden geldiği kadar kardeşimizi şampiyonaya düzenlemek için destek vereceğim. Üç Avrupa şampiyonluğu bulunan dünya üçüncüsü Taha'yı dünya şampiyonluğundan diğer sonuç kesmez. Altın madalya Taha'nın olacaktır. İkincilik yahut üçüncülük daima mühim başarılardır fakat Taha bunun şeklinde kocaman bir sporcu için başarı sayılmaz diye düşünüyorum. Ondan beklentiler fazla aşırı büyük, onun da bu beklentilere en başarılı biçimde cevap vereceğine inanıyorum.'

ETİKETLER: Taha Akgül , Yağlı , Destek
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber