Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 28 Mayıs 2022 - 09:53 Yorum: 0

Tahran’da ‘Gül ve Gül Suyu Festivali’ne yoğun ilgi

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen "Gül ve Gül Suyu Festivali'ne halk tarafından büyük ilgi gösterildi.

Tahran’da ‘Gül ve Gül Suyu Festivali’ne yoğun ilgi

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen "Gül ve Gül Suyu Festivali'ne halk tarafından büyük ilgi gösterildi.

İran'ın başkenti Tahran'daki Ab ve Ateş Parkı'nda düzenlenen "Gül ve Gül Suyu Festivali" renkli görüntüler oluşturdu. Halkın yoğun ilgi gösterdiği festivalde, İran'ın en ünlü gülü olarak bilinen Gül-i Muhammedi'den üretilmiş gül suyu, kurutulmuş gül ve çeşitli dekoratif ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Festivaldeki gülleri tanıtan kuklalar da ziyaretçilerin keyifli dakikalar geçirmesini sağladı.

"Gül bizim için önemli"

Festivale katılan Sahereh Mirzai gülleri günlük hayatında birçok yerde kullandığını ifade ederek, "Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle bir yere çıkamıyorduk. Artık kısıtlamalar kalktı ve bu tarz festivallerin açık alanda yapılıyor olması bizim için daha iyi oldu. Gül bizim çok önemli. Gül suyunu kozmetik, ilaç, yemek ve içeceklerde kullanıyoruz" dedi.

"Kültürümüzde gül önemli bir yere sahip"

Festivalde kurutulmuş gül ve gül suyu satan Ahmed Salari, "Kültürümüzde gül önemli bir yere sahip. Güllerden elde ettiğimiz kurutulmuş gül ve gül sularını birçok yerde kullanıyoruz. Güzel koku vermesi için genelde çay ile birlikte kullanırız. Topladığımız bu gülleri özel bir makine içerisinde kurutuyoruz" ifadelerini kullandı.

Festival 10 Haziran'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak

Festivalde, "Dik" adı verilen bakır kazanlar içinde geleneksel yöntemlerle kaynatılan güllerle gül suyu yapım aşamaları da yer aldı. Bu adımları ziyaretçilere aktaran Muhammed Ali Purrahim, "Bu gördüğünüz kazanlara 30 kilogram gül ile 70 litre suyu koyup yaklaşık 4 saat kaynatıyoruz. Kazandaki buhar, buradaki borular ile güğüme ulaşıyor ve en sonunda gül suyunu elde ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Tahran'da 15 Mayıs'ta başlayan Gül ve Gül Suyu Festivali, 10 Haziran'a kadar devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber