Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 27 Haziran 2016 - 12:53 Yorum: 0

Tahşiyecilere Kumpas Davasına Devam Ediliyor

Tahşiyeciler Grubuna yönelik kumpas kurulduğu iddiasıyla 33 sanık hakkında açılan davada ifade veren şikayetçi Mehmet Nuri Duran,, "Fethullah Gülen oluşumunu...

Tahşiyecilere Kumpas Davasına Devam Ediliyor

Tahşiyeciler Grubuna yönelik kumpas kurulduğu iddiasıyla 33 sanık hakkında açılan davada ifade veren şikayetçi Mehmet Nuri Duran,, "Fethullah Gülen oluşumunu hiçbir zaman dini bir cemaat olarak kabul etmedim. 2007 yılında, FETÖ grubu artık devleti ele geçirmeye çalışıyorlar dedim"diye konuştu.

"Tahşiyeciler" olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, hakkında yokluğunda tutuklama kararı verilen firari sanık Fethullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, emniyet müdürleri Ömer Köse, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanıklı davanın görülmesine devam ediliyor.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlanan duruşmada, tutuklu sanıklar Hidayet Karaca, Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Tahşiye Yayınevi'nin sahibi Mustafa Kaplan ve Mehmet Nuri Duran'ın da aralarında bulunduğu bazı müştekiler de duruşmaya katıldı.

Mehmet Doğan ile 1982'den beri beraberiz. Benim Esrarname isimli kitaptan haberi yok. Bu kitabı kim yazmış olursa olsun bizim davamızla bir ilgisi yok. Benim evimdeki kitapların hepsi bandrollüydü. Zaten benim evimde böyle bir kitap çıkmadı. Bana "Esrarnameyi okudun mu?" dediler. Bu kitap ders olarak okutulmamıştır. Zaten ders olarak okutulmaya müsait bir kitap değildi" dedi.

Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, Duran'a , "FETÖ'nün sizi hedef aldığı iddiasına ne diyorsunuz?" diye sordu. Duran, " Asli görüşüm, Fethullah Gülen oluşumunu hiçbir zaman dini bir cemaat olarak kabul etmedim. En önemli argümanları okullarıdır. Ben 2007 yılında, FETÖ grubu artık devleti ele geçirmeye çalışıyorlar dedim. Biz onlara biat etmediğimiz sürece az veya çok tasfiye edilecektik" diye yanıtladı.

Mahkeme heyeti, Duran'a davanın şikayetçilerden Mehmet Doğan'ın kendi aralarında "mehdi" olarak görülüp görülmediğini sordu. Duran, "Mehmet Doğan'ın yurt dışına adam kaçırdığını iddia ediyorlardı. Mehmet Doğan bırakın insanı bir tavuğu bile yurt dışına çıkarmamıştır. Hatta kızar, "Ne işiniz var yurt dışında" derdi. Ben Mehmet Doğan'ın mehdilik iddia ettiğini hiç şahit olmadım. Hatta bunu diyenlere hakkını helal etmeyeceğini söylerdi. Mehmet Doğan bir hocadır, ders verir" şeklinde konuştu.

Duran, mahkeme heyetini , "Tahşiye kelimesi yayınevinin ismi haricinde grup ya da cemaat mensuplarınca kullanılıyor muydu?" sorusunu, "Hayır hiç duymadım. Zaten bana komik geliyor. Birinin ben tahşiyeciyim dediğini ya da birinin şu tahşiyecidir dediğine şahit olmadım" dedi. Duruşmaya öğleden sonra müştekilerinden Mehmet Nuri Duran'ın ifadeleriyle devam edilecek.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, bir numaralı sanık Fethullah Gülen ile örgüt yöneticiliği ile suçlanan Hidayet Karaca'nın "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 70 yıldan 235,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu diğer 31 sanığın ise, "silahlı örgüte üye olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 63 yıl 4 aydan 228 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber