Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Ağustos 2016 - 10:38 Yorum: 0

Takva: “Van artık üretim ve istihdamla anılmak istiyor”

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, kentin artık üretim ve istihdamla anılmak istediğini belirterek, "Van'da üreten ve...

Takva: “Van artık üretim ve istihdamla anılmak istiyor”

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, kentin artık üretim ve istihdamla anılmak istediğini belirterek, "Van'da üreten ve istihdam sağlayan firmalarımız var" dedi.

Van TSO hizmet binasının girişinde "Van Üretiyor" adı altında stant açtı. Burada kentte üretim yapan ve istihdam sağlayan firmaların ürünlerinin sergilendiğini belirten Van TSO Başkanı Necdet Takva, asıl amaçlarının üretim yapan firmaların tanınmasını sağlamak, ili bu yönüyle ön plana çıkarmak ve diğer üyelerinin de üretime teşvik etmek olduğunu söyledi. Meslek odalarının üyelerinin ticari faaliyetlerini kolaylaştırma amacıyla varlık gösterdiğini belirten Takva, "Bizler de kendi üyelerimizin ticari hayatlarını kolaylaştırmak ve ticari faaliyetlerini etkin bir düzeyde temsil etmek adına faaliyetlerimizi duraksamadan sürdürmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede odamızın girişinde özellikle Van'da önceliğimiz olan üreten ve istihdam oluşturan ve yatırımlarıyla kente değer katan, markalaşan firmalarımız için böyle bir imkân oluşturduk. Bu çerçevede minik de olsa odamızın girişinde Van'daki üretici firmaların ürünlerini rahat sergileyebilmelerini sağlamak, odamızı ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilerimize en azından Van'da nelerin üretilebildiğini göstermek için bu girişimde bulunduk. "Van Üretiyor" sloganı altında özellikle Van'da markalaşma yolunda hızlı bir şekilde faaliyet gösteren firmalarımızın ürünlerini burada kısmi de olsa tanıtma ve ziyaretçilerimize sunmaya çalışıyoruz" dedi.

Üyelerinin stantlarına yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Takva, "Biliyorsunuz odamız sürekli hareketli bir alan olduğu için Başbakanı'ndan tutun diğer tüm bakanlar ve kamu yönetimindeki tüm yetkililere kadar, keza tüccarlar ile il dışından ve yurt dışından gelen insanlar buraları ziyaret etmekte ve bu sayede de Van'da üretilen ürünleri ve ilimizden üretim olduğunu görmektedirler. Bizler de bu farkındalığı oluşturmaya çalışıyoruz. Ticaret odalarının bir lobi kuruluşu olması nedeniyle üyelerinin bilinirliğini ve farkındalığını üst düzeyde tutma gibi bir çabaya hizmet etmektedirler. Bizlerde görev süremiz boyunca üyelerimizi bu anlamda hem ulusal hem de uluslararası pazarlara taşıma konusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Stantlarda bulunan ürünlerin zor şartlar altında üretildiğini de sözlerine ekleyen Takva, standı gören birçok kişinin bunu şaşkınlıkla karşıladığını sözlerine ekledi.

Takva: “Van artık üretim ve istihdamla anılmak istiyor”

Takva: “Van artık üretim ve istihdamla anılmak istiyor”

Takva: “Van artık üretim ve istihdamla anılmak istiyor”

Takva: “Van artık üretim ve istihdamla anılmak istiyor”

Takva: “Van artık üretim ve istihdamla anılmak istiyor”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber