Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

Talas Belediyesi'nde "BELBİS" eğitimi

KAYSERİ (AA) - Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB), Belediye Yönetim Bilgi Sistemi (BELBİS) Projesi için pilot belediye seçilen Talas'ta, personele eğitim verildi.Talas Belediyesi'nden yapılan...

Talas Belediyesi'nde 'BELBİS' eğitimi

KAYSERİ (AA) - Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB), Belediye Yönetim Bilgi Sistemi (BELBİS) Projesi için pilot belediye seçilen Talas'ta, personele eğitim verildi.

Talas Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, seminere Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun yanı sıra, başkan yardımcıları, idareciler ve birimlerde görev yapan işçi ve memur 150 personel katıldı.

 TBB Eğitim Müdürü Fikret Gültekin, seminerde, belediyelere rehberlik etmek için iş birliği yaparak gelişimlerine katkı sağladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından personele farkındalık oluşturmak, stres yönetiminin genel hükümleri, stres kaynakları, stres yönetim çeşitleri, bireysel ve örgütsel başa çıkma yöntemleri, etkili iletişim, beden dili, iletişim becerileri ve kişilik testleri, liderlik ve takım çalışması, motivasyon, protokol kuralları, hitap etme sanatı, yönetsel davranışlar, imaj, resmi ziyaretler, makamdaki davranışlarla ilgili eğitim verildi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, profesyonel belediyeciliği yaygınlaştırarak örnek belediye olmayı amaçladıklarını belirterek, TBB ile iyi bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"BELBİS olarak bilinen belediye yönetim sisteminin pilot bölgesi seçilmiştik. Yazılım faaliyetleri son aşamaya geldi. Ülkemizde binin üzerindeki belediye bu sistemi kullanacak. İkinci bir konu ise hizmet içi eğitim kapsamında profesyonel hocalar tarafından eğitim verildi. Böylece personelimiz hem yaptığı işi daha kaliteli yapacak, hem de birbiriyle kaynaşacak. Bu tür eğitimler yıl içinde ihtiyaç dahilinde sürecek. Eğitimin giderleri belediyemiz kaynaklarından değil TBB tarafından karşılandı."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber