Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

Talas'ta ilaçlama ve temizlik çalışmaları

KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bahara hazırlık kapsamında zararlı böceklerle mücadele çalışmalarını başlattı.Belediye ekipleri, böcekle mücadelenin...

Talas'ta ilaçlama ve temizlik çalışmaları

KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bahara hazırlık kapsamında zararlı böceklerle mücadele çalışmalarını başlattı.

Belediye ekipleri, böcekle mücadelenin temelini oluşturan larva için belirlenen noktalara katı ve sıvı ilaçlama yapmaya başladı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, zararlı haşeratların üremesini önlemek için ekiplerin planlama yaptığını belirtti.

Bu kapsamda ilçede süs havuzları, göl, gölet, kanallar, mazgallar, foseptik çukurları, metruk alanlar, inşaat bodrumları, pazar yerleri, çöp konteynerleri, hayvan barınakları, mera güzergahları, çeşme giderleri ve yeşil alanların ilaçlanmaya başladığını bildiren Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Temizlik imandan gelir anlayışıyla çevremizi temiz tutmalıyız. Temiz çevre temiz toplumdur. Bu nedenle ekiplerimiz zararlı haşeratla mücadele çalışmalarını başlattı. Ayrıca çevredeki boş arazi ve metruk alanlarda görüntü kirliliğine neden olan tüm unsurlar ortadan kaldırılıyor. Yarınlarımız olan yavrularımıza daha temiz ve daha yeşil bir Talas bırakmak için vatandaşlarımızdan çevremizi kirletmemelerini rica ediyoruz. Çünkü kirli çevre hastalıkları da beraberinde getirir. Önemli olan temizleme değil, kirletmeme kültürüne sahip olmaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber