Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 22 Ekim 2017 - 12:58 Yorum: 0

Talas’ta "Osmanlı’da suç ve ceza" konferansı

Talas Belediyesi kültür ve sosyal faaliyetleri kapsamında "Osmanlıda Suç ve Ceza" konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Talas’ta 'Osmanlı’da suç ve ceza' konferansı

Talas Belediyesi kültür ve sosyal faaliyetleri kapsamında "Osmanlıda Suç ve Ceza" konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Programın moderatörlüğünü yapan Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Beyhan Asma, Talas'ın sosyal ve kültürel hayatına zenginlik katan ve hizmetleriyle takdir toplayan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu'na teşekkür etti.

Talas Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen "Osmanlıda Suç ve Ceza" isimli konferansa konuşmacı olarak katılan Teyfur Erdoğdu, Osmanlı İmparatorluğunun 6 asır gibi büyük sürede üç kıtaya örnek adaleti ile hüküm sürdüğünü belirtti. Osmanlının kendine has bir hukukunun olduğunu belirten Doç. Dr. Erdoğdu, "Osmanlı beylikten devlete geçiş sürecinde hukuku ve adaleti de oldukça gelişti. Osmanlı hukukunun kaynaklarından en güçlüsü şüphesiz İslam hukukudur. Dini hukuk Osmanlı hukukunun kaynakları arasında birinci sırada geliyor. Bunun akabinde çok ilginçtir ki Orta Asya'da Türklerin geliştirdikleri hukuk geliyor. Üçüncü büyük kaynağı ise Sasaniler dir. Osmanlı hukukunda devlet insanlara adil bir şekilde kabiliyetlerine göre bir mevki biçmiştir. Osmanlı hukukunu anlamak için kelimelerin tam olarak ne manaya geldiğini bilmemiz gerekiyor. Osmanlıda suç ve cezaların şeri kanunlar altında kaldığı eleştirileri ile karşılaşmaktayız. Ancak Osmanlının hukuku kendine has özellikler taşımaktadır. Osmanlı hükümdarları bu kanunlara harfiyen uymuşlardır. Çünkü devletin varlığı her şeyin üstünde gelmektedir." dedi.

Program sonunda Talas Belediye Başkan Vekili Mehmet Ceylan konuşmacılara çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Talas’ta "Osmanlı’da suç ve ceza" konferansı

Talas’ta "Osmanlı’da suç ve ceza" konferansı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber