Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:12 Başkan Güngör, Başkan Arslan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu12:11 Elazığ’da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı12:11 Elazığ Grubunda 6 takım12:10 Yedigöze İçme Suyu Arıtma Tesisinin yapımı hızla devam ediyor12:07 İstanbul Valisi Davut Gül, “ İstanbul’da kuralsızlığı kural olmaktan çıkara...12:06 MSB Kaynakları: (Terörle mücadele) "Irak’a sınır güvenlik sistemlerine iliş...12:05 Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler12:05 TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay Azerbaycan’da12:04 Çanakkale Kara Savaşları’nda hayatını kaybedenler ‘Yalnız Çam’da anıldı12:04 MSB Kaynakları: "(Almanya Cumhurbaşkanı’nın ziyareti ve Savunma Sanayiindek...12:03 Acıbadem Ankara Hastanesi Sporcu Sağlığı Ünitesi açıldı12:03 Aksaray’da kum silosundan düşen işçi ağır yaralandı12:03 İzmir ve Aydın’da FETÖ baskınları: 11 gözaltı12:02 Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi12:02 DPÜ Öğretim Üyesi Aygün’den, Üsküp’te “Anadolu Ekolojisinden” isimli sergi12:02 MSB Kaynakları:" (Almanya’nın Savunma Sanayiindeki Kısıtlamaları hakkında)...12:00 Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Volkan Bayarslan düdük çalacak12:00 Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti12:00 Elazığ’da hırsızlar kümesten 60 tavuk ve 2 kangal yavrusu çaldı, 11 tavuğu...12:00 MSB: "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6’sı terör örgütü...
23 Nisan
Yerel 20 Ağustos 2016 - 11:08 Yorum: 0

Talas’ta salça günleri başlıyor

Türkiye'de ilk kez Talas Belediyesi tarafından yapılacak olan salça kaynatma günleri 23 Ağustos Salı günü başlıyor.

Talas’ta salça günleri başlıyor

Türkiye'de ilk kez Talas Belediyesi tarafından yapılacak olan salça kaynatma günleri 23 Ağustos Salı günü başlıyor.

Uygulamayla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "23 Ağustos Salı günü halkımıza kolaylık sunmak için düşündüğümüz ve ülkemizde ilk olarak yapılacak bu uygulama ile Talaslılar zahmet çekmeden kışlık hazırlıklarını yapabilecek. Geçtiğimiz yıl salça döneminde vatandaşlarımızdan çok fazla şikayet aldık. 15 katlı binaların arasında vatandaşlarımız eski geleneklerini sürdürerek salça kaynatıyorlar bu esnada diğer vatandaşlar rahatsız oluyor, esasen salça kaynatan da haklı şikayet eden de haklı, bu sorundan hareketle bu yıl farklı bir çözüm ürettik. Yaşam Parkı ile Halef Hoca Mezarlığı arasındaki boş alanda halkımız salça kaynatma ve diğer kışlık ihtiyaçların hazırlığını burada yapabilecekler. Kışlık hazırlığını yapmak isteyen Talaslı vatandaşlarımız bu işlerini burada gerçekleştirebilecekler. Biz belediye olarak vatandaşlarımıza alanı tahsis ediyor, bu işler için gerekli olan kazan, yakacak ve tuzunu veriyoruz, aynı zamanda domates ve biber çekme makinasını da alanda hazır bulunduruyoruz, sunduğumuz hizmetlerden herhangi bir ücret talebimiz yoktur." dedi.

Salçalık malzemelerin ve kışlık ürünlerin pazarda satışının da olacağını hatırlatan Başkan Mustafa Palancıoğlu, "İsteyen salçasını, isteyen de diğer kışlık hazırlıklarını burada yapabilir. Bu Salı günü başlayacak uygulamamız talebe göre Kurban Bayramı'na kadar devam edecek. İlgilenen vatandaşlarımızın 0549 338 5101 no'lu numaradan ve facebook, twitter adreslerinden rezervasyon yaptırmalarını bekliyoruz. Bayanlara güzel bir hizmet olacağını düşünüyorum. Talas'ta yaşayan hanım kardeşlerimiz binaların arasında salça kaynatarak komşularını rahatsız etmesinler istiyoruz, buna uymayanlara cezai işlem uygulanacak. Bu yıl bunun takipçisi olacağız." diye ifade etti.

Yapılan çalışmayla birlikte bir kültür olan bu geleneğin yaşatılacağını vurgulayan Başkan Palancıoğlu sözlerini şöyle tamamadı:

"Kültürümüzü yaşatmak istiyorum, salça kaynatmak istiyorum, kışlık közleme yapmak istiyorum diyenler lütfen belediyemize müracaatta bulunsun ve rezervasyonlarını yaptırsınlar. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası vatandaşlarımız oldukça rahatsız ve gergin, bu da onların birazcık yüzlerinin gülmesine, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olacak. Burada kadınlar salça yaparken çocuklar ise alanın hemen yanındaki parkta oynayabilecek, şenlik havasında gerçekleştireceğimiz ve Türkiye'de ilk olan uygulamamıza tüm halkımızı davet ediyoruz."

Talas’ta salça günleri başlıyor

Talas’ta salça günleri başlıyor

Talas’ta salça günleri başlıyor

Talas’ta salça günleri başlıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber