Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sinema 17 Ocak 2015 - 12:20 Yorum: 0

Tam 44 yılda çekildi

12 Eylül dönemini konu alan ve çekimlerine 44 yıl önce başlanan, “Netekim Karakolu” filmi; nihayet izleyiciyle buluşacak.

Tam 44 yılda çekildi

12 Eylül dönemini konu alan ve çekimlerine 44 yıl önce başlanan, “Netekim Karakolu” filmi; nihayet izleyiciyle buluşacak. Senaryosu gerçek bir olaydan yola çıkılan, 1970’de yapmaya çalıştıkları amatör film dolayısıyla, 10 yıl sonra darbe nedeniyle başları derde giren köylülerin trajikomik serüvenleri anlatılıyor.

Konu olan gerçek mekânlarda ve amatörce çekilen filmde, 12 Eylülde sorgulanan köylülerden bir kısmı da rol aldı. Diğer oyuncularsa 500 dolayındaki isteklinin arasından seçildi. 200 kişinin oynadığı eser, 13 Şubat’ta seyircinin karşısına çıkacak. Altın Limon Film Festivali’nde “En Organik Ödülü” nü kazanan, yönetmenliğini Yasin Korkmaz’ın üstlendiği “Netekim Karakolu”, finale kaldığı Malatya Uluslararası Film Festivali’nde de izlenme açısından ilk sıraya oturdu. Görüntü yönetmenliğine Kadir Baziki’nin imza attığı, tamamı Mersin’de çekilen filmin lojistik desteği; Toroslar, Erdemli ile Limonlu belediyeleri ve Erdemli Ziraat Odası tarafından sağlandı.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber