Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 01 Nisan 2016 - 10:06 Yorum: 0

Tan Oral’ın ‘’Çizgileri’’ İküsag’da Sanatseverleri Bekliyor

Karikatürün usta isimleri arasında yer alan Tan Oral’a ait 70’e yakın eserin sergilendiği ‘’Çizgiler..

Tan Oral’ın ‘’Çizgileri’’ İküsag’da Sanatseverleri Bekliyor

İSTANBUL (İHA) Karikatürün usta isimleri arasında yer alan Tan Oral’a ait 70’e yakın eserin sergilendiği ‘’Çizgilerden’’ isimli karikatür sergisi sanatseverlerle buluştu.
Türkiye’nin önde gelen karikatür ve illüstrasyon sanatçılarından Tan Oral’ın eserlerinin yer aldığı ve İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG)’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ‘’Çizgilerden’’ isimli karikatür sergisinin açılışı yapıldı. Sanatçının demokratik tutumu, hümanist bakış açısı ve doğaya yönelik duyarlılığını çizgilerine yansıttığı 70’e yakın eseri 13’e Nisan’a kadar tüm sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
‘’CANIMI SIKAN OLAYLARI ÇİZGİLERİME YANSITIYORUM’’
Eserlerini üniversiteli öğrencilerle buluşturmanın keyfini yaşayan Tan Oral duygularını, ‘’Çok güzel bir üniversitede, çok güzel bir galeride, çok güzel insanlarla, genç dostlarla birlikteyim. O yüzden ne diyeceğimi gerçekten bilemiyorum sadece çok mutluyum’’ şeklinde ifade etti.
Oral, neden karikatür çizdiğini ise şu sözlerle anlattı: ‘’Bana kalsa serde tembellik olduğu için hiçbir şey çizmem, dünyada yapılacak o kadar güzel işler var ki, bunları yapar keyfime bakarım. Ama beni çok mutlu eden olaylar olduğu gibi, çok üzüldüğüm, canımı sıkan olaylar da ne yazık ki hiç bitmiyor. Bunlara ses çıkarmamak mümkün değil. İnsan bunlara ses çıkarmadığı zaman kendisini o yanlışın ortağı gibi hissediyor. Ben de bu durumu içime sindiremediğim için böyle olaylara, çizerek karşılık veriyorum.’’
İKÜSAG’DA İLK KARİKATÜR SERGİSİ
İKÜSAG’ın son sergilerinden birisinde olduklarını belirten İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Üstünipek, ‘’Galerimizde daha önce resim, heykel, seramik, fotoğraf gibi farklı alanlarda sergilerimiz oldu. Son olarak öğrencilerimizi ve sanatseverleri buluşturduğumuz karikatür sergisi ise galerimiz için bir ilk. Bu alanın çok değerli, duayen sanatçılarından biriyle bu sergiyi açmış olmak ve Tan Oral’ı tanımak bizim için ayrıca mutluluk verici bir durum. Kendisinin, eserlerindeki mizah duygusuyla yaşamındaki mizah duygusunun birbiriyle örtüştürmüş olduğunu daha yakından görmüş olduk’’ diye konuştu.
Sergide, Tan Oral’ın toplumsal ve çevresel olaylara duyarlılığı ile mizahını karikatür yoluyla anlattığı eserlerin görülebileceğini dile getiren Üstünipek, ‘’Burada sergilenen 70’e yakın eser, uzun bir meslek kariyerinin belli dönemlerindeki eserleri kapsıyor. Kimileri renkli, kimileri siyah beyaz, kimileri yazılı, kimileri yazısız pek çok karikatür burada sanatseverlerle buluşacak’’ ifadelerinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber