Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Nisan 2018 - 12:13 Yorum: 0

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları 1. hibe çağrısı kapsamında imzalar atıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, "TANAP sadece Türkiye'nin enerji arz güvenliği açısından değil, bizden sonra Avrupa'da...

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları 1. hibe çağrısı kapsamında imzalar atıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, "TANAP sadece Türkiye'nin enerji arz güvenliği açısından değil, bizden sonra Avrupa'da da yer alacak ülkelerin enerji arz güvenliğine de destek olacak nitelikte bir proje" dedi.

Azerbaycan doğalgazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak bir doğalgaz boru hattı projesi olan trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları 1. hibe çağrısı kapsamında imzalar atıldı. TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması 1. hibe çağrısının sonuçları belli oldu. 4 bin 500 başvuru arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda 431 proje, çağrı kapsamında fonlanmaya uygun bulundu. Bu kapsamda 11 ilden 431 projeye toplam 70 milyon TL'nin üstünde hibe desteği sağlanacak. TANAP güzergahı üzerinde yapılan ihtiyaç analizinin sonuçlarına uygun şekilde tasarlanan SEIP, finansman sağlayacağı projeler vasıtasıyla ekonomik ve sosyal kalkınmaya ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, "TANAP, bölgede ve dünyada sayılı projelerden biri. Sadece Türkiye'nin enerji güvenliği açısından değil, bizden sonra Avrupa'da da yer alacak ülkelerin enerji arz güvenliğine de destek olacak nitelikte bir proje. Çok kısa süre içerisinde hayata geçirildi. Aslında biz bunun gibi projelerle Azerbaycan ile sadece enerji projeleri yapmıyor, aynı zamanda iki ülkeyi ve gelecek nesilleri de birbirine bağlayan güven köprüleri inşa ediyoruz" şeklinde konuştu.

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol ve TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları Müdürü Gizem Kunt'un da katılımıyla gerçekleşen programda, konuşmaların ardından illerin temsilcileri projelerini imzaladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber