Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(Eros kedinin öldürülmesi) Önceki kararında 1 y...12:02 Efeler’de Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri hizmete giriyor12:02 Denizova GES projesinin yüzde 60’ı tamamlandı12:02 Meyve bahçelerinde artık bungalov yetişiyor, ne denetim var ne estetik12:02 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olayl...12:02 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(Eylem Tok ve oğlunun iadesi) Amerika Birleşik...12:02 Başer’den açık hava sinemaları projesi12:01 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(CHP’de para sayma soruşturması) Bizim savcılığ...12:01 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(Eylem Tok ve oğlunun iadesi) Biz soruşturmayı...12:01 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olayl...12:01 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olayl...12:01 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "(CHP’de para sayma soruşturması) Böyle miktarda...12:00 Türk Telekom’dan çevreci veri merkezi çözümleri11:59 Geyiğe çarpan minibüste 2 kişi yaralandı11:59 ‘Menteşe’de Gençler İşte’ projesinde mesleki ve işbaşı eğitimleri tamamland...11:59 İran müziğinin iki ustası 9 Kasım’da İstanbul’da11:58 Kırıkkale’de "otobüsüm nerede" uygulaması başladı11:58 Üstgeçidi kullanmayan genç otomobilin çarpmasıyla metrelerce uçtu11:58 Türk Ocağında ’Hz. İnsan olma yolunda Nebevi Ahlâk’ konulu konferans11:55 Otomobilin otobüs durağına daldığı kazada ölü sayısı 4’e yükseldi
Sami Er
Türkiye 22 Temmuz 2018 - 09:43 Yorum: 0

Tandoğan; "Van organik bal üretim merkezi olacak"

Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, "Organik tarıma ilk olarak 2005'te başlayıp 2006'da organik bal sertifikasını Türkiye'de ilk biz aldık"...

Tandoğan; 'Van organik bal üretim merkezi olacak'

Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, "Organik tarıma ilk olarak 2005'te başlayıp 2006'da organik bal sertifikasını Türkiye'de ilk biz aldık" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, "Organik tarıma ilk olarak 2005'te başlayıp 2006'da organik bal sertifikasını Türkiye'de ilk biz aldık. O tarihlerde organik tarımla ilgili pek bilinmediğinden pazar bulamadığımızdan organik tarıma ara verdik. Taki geçen sene organik tarım sertifikasyon firmasıyla 2017 yılına anlaşma yapıp pilot olarak 11 bin kovanla 100 üretici yetiştiriciyle organik tarıma başladık. Geçen yıl ve bu yılda geçiş dönemi uygulanacaktır. 2019 yılında da sertifikasyon işlemini bitirmeyi hedefliyoruz. İlimiz tam bir organik tarım hafızasıdır. Bu bizim için önemli şanstır. Organik tarım yapan üreticilerimize Gıda, ve Tarım Bakanlığı kovan başına 10 TL destek vermektedir. Balımız için, organik tarım sektörü için kurtuluş farklı olmanın, ortaya koymanın tek yoludur. Hedeflediğimiz bu üretim doğrultusunda önümüzdeki yıllarda üretim sayısını artırmak" dedi.

Organik bal üretiminde söz sahibi olmayı hedeflediklerini ifade Tandoğan, "Organik tarımla beraber parelel olarak markalaşmayla ilgili çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam edeceğiz, Ülkemizde çok sayıda bal olduğunu, bunlardan farkımızı kaliteyi belgelendirmekle ortaya koyacağız. Temiz, doğal, sağlıklı üretmek diğer üretimle farkımız olmalı. Kaliteli üretim bilincini artırmalıyız. Bu 11 bin kovan üretimlerinde bir aksilik olmaması halinde tüm balların şimdiden alıcısı hazır. Tüm yetiştiricilerin balları arıcılar birliği olarak biz alım garantisi vereceğiz" şeklinde konuştu.

Tandoğan; "Van organik bal üretim merkezi olacak"

Tandoğan; "Van organik bal üretim merkezi olacak"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber