Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 25 Mayıs 2016 - 17:13 Yorum: 0

Tanpınar’ın Kazananı “Kayıp Keçiler’ Oldu

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen ve 331 başvurunun yapıldığı Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'nın sonuçları belli...

Tanpınar’ın Kazananı “Kayıp Keçiler’ Oldu

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen ve 331 başvurunun yapıldığı Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'nın sonuçları belli oldu. Deneme dalında düzenlenen yarışmada birinciliği Yücel Öztürk, "Kayıp Keçiler" isimli eseriyle kazandı.

Türkiye'nin edebiyat alanında düzenlenen en uzun soluklu yarışmalarından biri olan "Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması"a, bu yıl yurt içi ve yurt dışından büyük ilgi oldu. Bugüne kadar şiir, hikaye, deneme, roman, araştırma, inceleme, makale olmak üzere 7 farklı dalda düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'nın bu yıl üçüncü defa deneme dalında yapıldığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Ocak ayında başlayan ve konu başlığı "Yavaş Yavaş Aydınlanan" olarak belirlenen yarışmamıza alaka her yıl artıyor. Yurt içi ve yurt dışından 331 eserin katıldığı yarışmamızda bu yıl kazananlardan birisi de, Almanya'dan katılan bir yarışmacı oldu. Bu yıl ayrıca bu güne kadar yarışmaya katılıp dereceye girmiş eserlerin tamamını bastırarak bir kitap seti hazırladık ve edebiyat dünyamıza sunduk" dedi.

Sümbüllü Bahçe Konağı'nda jüri üyelerinin de iştirakiyle yapılan basın toplantısında, bu yılın kazanan isimlerini açıklayan Dündar, "Belediyemizin kültürel alanda 15 yıldır kesintisiz bir şekilde yapmış olduğu bu yarışma kurumsal bir yapı kazandı, çok geniş bir kitlenin takip ettiği bir hale geldi. Bizler bu yıl Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'nı bir adım daha ileriye taşımış olduk. Bu yarışma Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu ile farklı bir boyut kazandı. Hedefimiz, sempozyumun da her yıl düzenlenmesi ve bu yarışma ile birlikte yapılması. Yurt dışından da katılanlar oluyor" dedi.

Yarışmada birinciliği, İstanbul'dan "Çerçi" rumuzuyla katılan Yücel Öztürk, "Kayıp Keçiler" isimli eseriyle kazandı. Yarışmaya Elazığ'dan "Modernliğin Ötesi" rumuzuyla katılan Fırat Kargıoğlu, "Anlaşıldık, Modernliğin Ötesinde Tanpınar ve Biz" isimli eseriyle ikinci, Ankara'dan "İrem" rumuzuyla katılan Erkan Tüzün "Tanpınar Vesilesiyle Dört Aydınlanma" isimli eseriyle üçüncü oldu. Yarışmaya "Makas Tamircisi" rumuzuyla Almanya'dan katılan Mehmet Akif Duman, "Bir Delinin Kitapçı Ziyareti', Rize'den "Sejeri" rumuzuyla katılan Asuman Demir ise "Uzun İnce Bir Yoldayım" isimli eserleri ile mansiyon ödüllerinin sahibi oldu.

Yarışmanın jüri üyeliklerini yapan Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Handan İnci, Yazar Dr. Alim Kahraman, Prof. Dr. Mehmet Tekin, Arzu Çağlar, Metin Önal Mengüşoğlu ve İhsan Deniz de verdiği destekler için Osmangazi Belediyesi'ne teşekkür etti.

Aynı zamanda jüri başkanlığını da yapan Prof. Dr. Abdullah Uçman, "Türk edebiyatına roman yazarı, şair, deneme, hikaye ve araştırma gibi bir çok farklı dalda yeni yazarlar ve eserler kazandırması açısından son derece mühim bir yarışma. Türkiye'nin dört bir tarafından isimlerin kazandığı yarışmada, bu yıl yurt dışından da bir kazanın olması, ilginin ne kadar yoğun olduğunu gösteriyor" dedi.

Kazananlara ödülleri önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber