Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Türkiye 21 Eylül 2016 - 13:38 Yorum: 0

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yeni uygulaması ile tapular artık cepte

Akıllı cep telefonu olanlar için tapu ve parsel sorgulama işlemlerini kolaylaştıran bir uygulama hazırlandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yeni uygulaması ile tapular artık cepte

Akıllı cep telefonu olanlar için tapu ve parsel sorgulama işlemlerini kolaylaştıran bir uygulama hazırlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün hizmete sunduğu uygulamayı telefonlarına indirenler, parsel konumu, tapu alanı ve pafta bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşabilecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, MEGSİS olarak bilinen Mekansal Gayrimenkul Sistemi'ni Ios ve Android'lere taşıdı. Akıllı telefonlara kolaylıkla indirilebilecek olan uygulama sayesinde vatandaşlar, satın almak istedikleri bir parselin konumunu, tapu alanını, niteliğini ve pafta bilgilerini görebilecek. Ayrıca uygulama sayesinde yapılan işlemin görsellerine de ulaşılabilecek. Sistemdeki harita katmanlarının artırılmış olması da dikkat çeken başka bir özellik oldu. Harita üzerinde sorgu yapılabilmesi sağlanırken, adresten sorgu seçeneği de uygulamaya eklendi.

MEGSİS nedir?

MEGSİS, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kadastro müdürlüklerinde bulunan taşınmazlara ilişkin teknik verilerin tapu bilgileri ile eşleştirilerek, uluslararası standartlarda harita servisleri aracılığıyla bu bilgilere ihtiyaç duyan vatandaşlara sunulması, kurum, kuruluş ve belediyeler ile paylaşılması amacıyla hazırlanmış bir uygulama olma özelliği taşıyor. MEGSİS kapsamında toplanan kadastro verileri aynı zamanda vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla tapu bilgileri ile birlikte harita servisi olarak e-Devlet kapısından da sunuluyor. Ayrıca bu hizmet, www.turkiye.gov.tr adresinden sunulan ilk ve tek coğrafi servis olma özelliği taşıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber