Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Haziran 2016 - 15:24 Yorum: 0

Tarihi Caminin Lojmanı Ve Müştemilatı Yeniden İnşa Edildi

Beyoğlu Belediyesi, 16'ncı yüzyılda inşa edilen tarihi Kadı Mehmet Camii'nin lojmanını ve müştemilatını yeniden inşa ederek hizmete açtı.

Tarihi Caminin Lojmanı Ve Müştemilatı Yeniden İnşa Edildi

Beyoğlu Belediyesi, 16'ncı yüzyılda inşa edilen tarihi Kadı Mehmet Camii'nin lojmanını ve müştemilatını yeniden inşa ederek hizmete açtı. Açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Bizim çocukluğumuzun geçtiği cami burası. Dolayısı ile burada yapılan her şey burada bulunan herkes gibi beni de mutlu ediyor" dedi.

Beyoğlu'nda 16'ncı yüzyılda inşa edilen tarihi Kadı Mehmet Camii'nin lojmanı ve müştemilatı, Beyoğlu Belediyesi tarafından yeniden inşa edilerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Cuma namazından önce düzenlenen açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Beyoğlu Müftüsü Aydın Yıgman'ın yanı sıra tarihi camide 1964-1971 yılları arasında görev yapan İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan katıldı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği açılışta, lojman ve müştemilat Beyoğlu Müftüsü Aydın Yıgman'ın yaptığı duanın ardından kesilen kurdele ile hizmete açıldı.

"BURADA YAPILAN HER ŞEY HERKES GİBİ BENİ DE MUTLU EDİYOR"

Açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Bizim çocukluğumuzun geçtiği cami burası. Dolayısı ile burada yapılan her şey burada bulunan herkes gibi beni de mutlu ediyor. Caminin arka tarafında temellerini de rahatsız edecek bir açıklık, bir gevşeme söz konusuydu ve tabi meşrutaları da iyi değildi. Cenabı Allah nasip etti, böyle bir güzelliği buraya kazandırdık. Caminin imamı, müezzini, onlar işin müdavimi. Hemen işin yanı başında olması lazım caminin şenlenmesi için. İşin bir güzel tarafı da zaten büyük olan bahçemiz şadırvanla kapalıydı, o da açılmış oldu, bir ferahlık oldu. Ama görebildiğim kadarıyla caminin boyaya da ihtiyacı var. Onu da hazır başlamışken tamamlayalım, tertemiz pırıl pırıl yapalım" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber