Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 24 Temmuz 2014 - 11:23 Yorum: 0

Tarihi değirmende un yerine elektrik üretiliyor

Akseki ilçesindeki 500 yıllık değirmende geçmişte un ve tahin üretilirken bugün elektrik üretiliyor

Tarihi değirmende un yerine elektrik üretiliyor

ANTALYA (AA) - ABDULLAH ÇATLI - Akseki ilçesi Taşlıca Mahallesi'nde bulunan 500 yıllık tarihi su değirmeninde elektrik üretimi yapılıyor.

Tarihi  değirmen 1600'lü yıllarda Murtiçi Mahallesi Boğazderesi üzerine kuruldu. Tarihinde un ve tahin üretimi yapılan değirmen, 22 yıl önce işletmeci Mehmet Dönmez tarafından bir restorana dönüştürüldü. Dönmez, değirmene kurduğu santralle elektriğini de kendisi üretmeye başladı.

Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi değirmende atalarının bir hafta tahin bir hafta un ürettiğini, şimdi ise mekanı restoran olarak kullandığını belirtti.

Kendi imkanlarıyla kurduğunu düzenekle elektrik ürettiğini ve restoranın elektrik ihtiyacını karşıladığını ifade eden Dönmez, şöyle konuştu:

"Eskiden yörükler yaylaya giderlerken, tahıllarını öğütüp, un yaptırıyorlardı. Şimdi ise restoran olarak işletiyorum. 200 volt elektrik üretiyorum. 20 ampul ve iki buzdolabını rahatlıkla işletebiliyor ve ihtiyacımızı karşılıyor."

Dönmez, değirmenin özellikle yaz aylarında büyük ilgi gördüğünü, fotoğraf sanatçılarının da bölgeyi sık sık ziyaret ettiğini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber