Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Ağustos 2016 - 09:43 Yorum: 0

Tarihi Hasan Nurlu Camii yenilendi

Döşemealtı Belediyesi, Hasan Nurlu Camii'nin bakım, onarım ve çevre düzenlemesini tamamladı.

Tarihi Hasan Nurlu Camii yenilendi

Döşemealtı Belediyesi, Hasan Nurlu Camii'nin bakım, onarım ve çevre düzenlemesini tamamladı.

Döşemealtı'nın Bahçeyaka Mahallesi'nde ki Hasan Nurlu Camii Döşemealtı Belediyesi tarafından aslına uygun olarak yenilendi. Bölge de yaşayan vatandaşların ve cami cemaatinin talebi üzerine Hasan Nurlu Camii'ye yönelik çalışma başlatan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilk olarak cami dışında gölgelik olarak da kullanılan eskimiş demir saçakları kaldırtıp yerine daha kullanışlı olan ahşap pergola yaptırdı. Ardından yol sınırlarına inşa edilmiş ve aynı şekilde uzun zamandır bakımsız kaldığı için görüntü kirliliği oluşturan şadırvanları yıkarak yerine tarihi yapıya uygun zemini mermerle kaplı yeni şadırvan yaptırdı.

Dış kaplaması Nevşehir taşından yapıldı

Eskidiği için zaman zaman elektrik kaçaklarının da yaşandığı ileri sürülen elektrik tesisatı ve elektrik panosu yenilendi. Kadınların ibadetlerini yapmak için üst kata çıkacağı merdiven erkeklerin abdest aldığı eski şadırvanın olduğu yerden kaldırılıp binanın batı cephesinden özel demir merdiven yapıldı. Tarihi binanın özellikle kuzey cephesinde ki duvarın sıvaları döküldüğü için kazındı ve Nevşehir'den getirilen özel bir taşla kaplandı ve çelik demirler aracılığıyla da güçlendirildi.

100 Bin lira ödenek ayrıldı

Yaklaşık 100 Bin lira kaynak aktarılarak 75 günde tamamlanan tarihi camii, Şehit Mustafa Gürcan Caddesinin de yine Döşemealtı Belediyesi tarafından asfaltlanması ve çevre düzenlemesiyle ilçenin yeni simgesi oldu.

Tarihi Hasan Nurlu Camii yenilendi

Tarihi Hasan Nurlu Camii yenilendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber