Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 26 Ağustos 2016 - 10:43 Yorum: 0

Tarihi kaledeki 2.etap kazı çalışmaları tamamlandı

Gaziantep'in Araban ilçesindeki tarihi Raban Kale-i Zerrin Kalesi ve çevresinde 2010 yılında başlatılan kazı çalışmalarının ikinci etabı tamamlandı.

Tarihi kaledeki 2.etap kazı çalışmaları tamamlandı

Gaziantep'in Araban ilçesindeki tarihi Raban Kale-i Zerrin Kalesi ve çevresinde 2010 yılında başlatılan kazı çalışmalarının ikinci etabı tamamlandı.

Araban ilçesindeki tarihi Raban Kale-i Zerrin Kalesi üzerindeki tarihi İç Kale Camide 2014 yılında başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından 2. etap kazı çalışmaları da bitirildi.

Kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, çalışmaların Gaziantep Valiliği, Valiliği İl Özel İdaresi Kültür Varlıkları Fonu'ndan ayrılan bütçe ile yürütüldüğünü söyledi.

Özdemir" İç Kale Cami restorasyonunun tamamlanmasının ardından tarihi caminin batı ve kuzey bölgelerinde yer alan toprak altındaki eserleri gün yüzüne çıkarmak amacıyla başlatılan 2. etap kazı çalışmasında dolgu toprağının alınmasıyla birlikte İslami dönemlere ait eserler gün yüzüne çıkarılmıştır. Tarihi İç Kale Camiinin batı duvarına bitişik alanda yapılan kazı çalışmalarında toprak örtüsünün alınmasıyla birlikte kaynağı tespit edilemeyen suyla beslenen çeşme ve bu çeşmenin bağlı olduğu bir livas açığa çıkarılmıştır. Yapının bir kısmının hala toprak altında olması nedeniyle yapı tam anlamıyla analiz edilememektedir. Yine, tarihi İç Kale Cami yapısının kuzeyinde yapılan kazı çalışmalarında da toprak örtüsünün alınmasıyla birlikte kompleks bir yapıya rastlanmıştır. Bu yapıda tandır öğütme taşları, kinkler ve birçok odacık tespit edilmiştir. Bu yapının da hala bir kısmı toprak altındadır. Bölgenin önemli tarihi eserlerinden ve ilçenin eski ismi olan Kale ismini de aldığı tarihi Raban Kale-i Zerrin Kalesi üzerindeki tarihi İç Kale Cami çevresindeki toprak altındaki tüm eserlerin gün yüzüne çıkarılıncaya kadar etap etap aralıklarla sürdürülecektir" diye konuştu.

Tarihi kaledeki 2.etap kazı çalışmaları tamamlandı

Tarihi kaledeki 2.etap kazı çalışmaları tamamlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber