Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

Tarihi Kemeraltı'na "Kapalıçarşı" modeli çatı

Trabzon'un ticaret hayatının en önemli merkezlerinden olan tarihi Kemeraltı Mahallesi'ndeki 2 çarşının yer aldığı caddenin üzerinin kapatılarak İstanbul, Ankara ve Bursa'daki kapalıçarşı modeli bir ticaret alanı oluşturulmak istendiği bildirildi

Tarihi Kemeraltı'na 'Kapalıçarşı' modeli çatı

TRABZON (AA) - Trabzon'un ticaret hayatının en önemli merkezlerinden olan tarihi Kemeraltı Mahallesi'ndeki 2 çarşının yer aldığı caddenin üzerinin kapatılarak İstanbul, Ankara ve Bursa'daki kapalıçarşı modeli bir ticaret alanı oluşturulmak istendiği bildirildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, mahalle ziyaretleri çerçevesinde, beraberindeki belediye yetkilileri ile kent merkezindeki Kemeraltı Mahallesi'ndeki Semerciler ve Bakırcılar çarşılarını gezip esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Kentin en nadide mekanlarından ve ticaretin doğduğu, esnafın en dinamik olduğu bu mahallenin önemine işaret eden Genç, bütün mahalleleri yerinde görerek çözüm üretmeye çalıştıklarını anlattı.

Genç, özellikle yağmurlu havalarda Kemaraltı Mahallesi'ndeki esnafın sıkıntı yaşadığını, mazgallarda sorun çıktığını ve güvenlik gerekçesiyle ışıklandırma taleplerinde bulunulduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu sorunları çözmek için bu mahallede esnafımızın yoğun olduğu cadde ve sokağın üstünü kapatarak buraya ayrı bir kimlik, hüviyet kazandırabilir miyiz? diye bir düşüncemiz var. Nasıl bir şey istiyoruz. Hem ışıklandırılmış, hem akşam saatlerinde işleyen, daha güvenli, vatandaşımızın akşam saatlerinde de alış veriş yapabileceği bir düzen olsun istiyoruz. Bu bizim fikrimiz. Ama bu esnafımızın için de önemli ve değerliyse, hem yağmur, hem ışıklandırma hem güvenlik sorununu komple tek elden çözmüş oluruz. Ama tabi ki hem sizin fikriniz olsun hem de teknik olarak arkadaşlarıma talimat verip bunu çalıştıracağım."

Trabzon esnafı denince Semerciler, Kemeraltı, Bakırcılar'ın akla geldiğini ifade eden Genç, "Nasıl İstanbul'da Kapalıçarşı var, Bursa'da var, Ankara'da kısmen var. Kemaraltı'nda da öyle bir atmosfer oluşsun istiyoruz. Semt temiz olacak, yağmur sıkıntısından kurtulacak, ışıklandırarak güvenlik sorununu da çözmüş olacağız. Tabi ki bunun dışındaki sorunları da ele ele çözmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Genç ve beraberindekiler daha sonra mahalleden ayrıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber