Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Aralık 2014 - 09:23 Yorum: 0

Tarihi Kentler Birliği Kütahya Buluşması

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Kinay: "Kütahya'da koruma altına alınmış yaklaşık bin 500 tescilli yapı bulunuyor"

Tarihi Kentler Birliği Kütahya Buluşması

KÜTAHYA (AA) - TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da koruma altına alınmış yaklaşık bin 500 tescilli yapının bulunduğunu bildirdi.

Kinay, Tarihi Kentler Birliği Kütahya Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Kütahya'nın tarihi değerlere sahip adeta tarih kokan bir kent olduğunu söyledi.

Kent merkezi ve ilçelerde birçok tarihi binanın yer aldığını belirten Kinay, şöyle konuştu:

"Kütahya'da koruma altına alınmış yaklaşık bin 500 tescilli yapı bulunuyor. Bunlardan 750'si, sivil mimari yapı ve 365 bina da Kütahya merkezde bulunuyor. Şimdilik tescil edilenler bunlar. Koruma kurulumuz bir taraftan hummalı bir şekilde çalışarak tescilli yapı sayılarını artırıyor. Bu aslında bir çatışma alanı gibi gözüküyor. Mülk sahipleri tescillenmiş bütün eserlerin karşısında. 'Eyvah, biz şimdi buralara apartman yapamayacak mıyız?' diye yakınıyorlar. En büyük baskıyı da belediyemize uyguluyorlar" dedi.

Kinay, vatandaşların tarihi binalarını kendi gönüllerince tescil ettirmeleri istediklerini anlattı.

Tescilli yapılar sayesinde hibe destekleri verileceğinin altını çizen Kinay, şunları kaydetti:

"Bu vatandaşlarımız, binaların bir tarihi değer olarak yaşamasına katkı sağlasa ve 'ne olur bizi bu devlet destekleri ile ilişkilendirin' diye koruma kurulumuzun etrafında dolaşsalar. Şimdi tam tersi yapılıyor. Bütün vatandaşlar nolur bizi azad edin, tescilimizi kaldırın ve buralara bina yapalım diye düşünüyorlar."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber