Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 21 Kasım 2014 - 22:03 Yorum: 0

Tarihi Kentler Birliği Semineri Galası

ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Sözen:

Tarihi Kentler Birliği Semineri Galası

EDİRNE (AA) - Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, "Birlik olarak yakın ülkelerin cumhurbaşkanları, valileri, belediye başkanlarını Edirne'de toplamak istiyoruz. Edirne buna fazlasıyla layık bir kenttir" dedi.

Sözen, Tarihi Kentler Birliği ve Edirne Belediyesince kentteki bir otelin balo salonunda düzenlenen galada yaptığı konuşmada, geçmişte Kapıkule Sınır Kapısı'nın açılabilmesi için çaba harcadığını söyledi.

Edirne'nin Osmanlı Devleti'ne başkentlik yaptığını hatırlatan Sözen, bir başkentin şu anda belediye başkanı, vali, diğer yöneticiler ve çalışanların hep birlikte gayretiyle daha çağdaş şekle getirilebileceğini ifade etti.

Edirne'de yapılacak son hamleleri sağlama almak istediğini belirten Sözen, şunları aktardı:

"Yaşlandık artık ama gençler yetiştirdik. Dünya çapında proje yapan çocuklarımız var. Birlik olarak yakın ülkelerin cumhurbaşkanları, valileri, belediye başkanlarını Edirne'de toplamak istiyoruz. Edirne buna fazlasıyla layık bir kenttir. Edirne'deki insanlar uygar, nitelikli insanlardır. Bu ileri görüşlülükle yarınları kurmak onların hakkı. Yarınki toplantımızda Edirne'ye üç ayrı açıdan bakacağız. Bu açılar kentin dünü, bugünü ve yarınına bakarak sağlam hedefler koyacağız."

-Türk Dünyası Kültür Başkenti önerisi

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de bir başkentin ne kadar susturulursa susturulsun o kentin yine başkent olduğunu söyledi. Edirne'nin yine Balkanlar'ın, Anadolu'nun ve Trakya'nın başkenti olmaya devam edeceğini belirten Şahin, "İnşallah Edirne önümüzdeki günlerde Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak tescil edildiğinde bu şehir farklı bir duruma gelecektir" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Edirne'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün göz bebeği olduğunu söyledi.

Edirne'de insanların özgürlüğün en ileri noktasını yaşadığını söyleyen Gürkan, "Edirne'ye gelen birçok dostumuz gibi siz de ayrılırken yüreğinizde mutlaka ve mutlaka bir burukluk, bir sızı hissedecek ve tekrar gelirim diye düşüneceksiniz" diye konuştu.

Galada, fotoğraf sanatçısı Enver Şengül'ün hazırladığı Tima Laps çalışması gösterime sunuldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber