Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Haziran 2018 - 18:43 Yorum: 0

Tarihi Kırkpınar Başpehlivanları Sorgun Er Meydanında Boy Gösterdiler

Yozgat'ın Sorgun Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Geleneksel Yağlı Güreşlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tarihi Kırkpınar Başpehlivanları Sorgun Er Meydanında Boy Gösterdiler

Yozgat'ın Sorgun Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Geleneksel Yağlı Güreşlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sorgun Aydınlıkevler Mahallesinde düzenlenen güreş müsabakalarına Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun İlçe Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Sorgun Belediye Başkanı Murat Gürbüz, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarihi Kırkpınar Başpehlivanları İsmail Balaban, Ali Gürbüz, Fatih Atlı, Hamza Köseoğlu, Süleyman Sarı, Okan Acar, Kürşat Korkmaz, Ekrem Yavuz, Süleyman Aykırı, Hüseyin Demir, Ali Altun, Ali Yanıltma, Faruk Akkoyun, Serkan Serttürk, Ali Rıza Kaya ve Ramazan Bircan yanı sıra yaklaşık 100 güreşçi Sorgun Er Meydanında boy gösterdi. Bazı vatandaşlar müsabakalarda güreş tutan sporcular kadar heyecanlı oldukları görüldü.

Sorgun Belediye Başkanı Murat Gürbüz, müsabakalar sırasında yaptığı konuşmada, şunları söyledi. "Heryıl geleneksel hale getirdiğimiz gurbetçiler şöleninin bu yıl 10'uncusunu yapıyoruz. Şölenlerin ilk günde siz değerli vatandaşlarımızın heyecanla izlediği güreş müsabakaları ile şölenimiz başladı. Bugün burayı şereflendiren çok kıymetli misafirler umarım memnun oluyorsunuzdur. Kırkpınar'ın en güzide pehlivanları burada hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Tarihi Kırkpınar Başpehlivanları Sorgun Er Meydanında Boy Gösterdiler

Tarihi Kırkpınar Başpehlivanları Sorgun Er Meydanında Boy Gösterdiler

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber