Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 06 Eylül 2018 - 12:33 Yorum: 0

Tarihi köprüye dökülen asfalt söküldü

Van'ın Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel, dikkatsizlik sonucu 15 metrelik kemer köprüye de asfalt döküldüğünü belirterek, "Bunun...

Tarihi köprüye dökülen asfalt söküldü

Van'ın Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel, dikkatsizlik sonucu 15 metrelik kemer köprüye de asfalt döküldüğünü belirterek, "Bunun üzerine kaymakamlık olarak olaya müdahale ettik ve hemen köprü kısmında kalan asfalt kaldırılmıştır" dedi.

Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel, Muradiye ilçesinde bulunan tarihi Şeytan Köprüsü'ne asfalt dökümü ile ilgili kamuoyuna yansıyan haber üzerine bir açıklama yayınladı. Göreve geldiği günden beri tarihi ve turistik değerlere büyük bir önem verdiklerini dile getiren Harun Yücel, "Bunun en güzel örneği de adını 4. Murat'tan alan Muradiye Şelalesi'ne uyguladığımız peyzaj projesidir. Nasıl ki Muradiye Şelalesi'nin doğal haline dokunmadıysak, diğer tarihi ve turistik mekanların da doğal görünüşüne dokunmayacağız. Muradiye Belediyesi olarak bir yılda 100 kilometreden fazla sıcak asfalt dökümü gerçekleştirdik. Asfalt çalışmalarımızı merkezin yanı sıra Muradiye'nin en ücra mahallelerinde de yaptık. Bu kapsamda Şeytan Köprüsü'nün bulunduğu bölgede de ekiplerimiz asfaltlama çalışması yapmıştır. Arkadaşlarımızın dikkatsizliği sonucu 15 metrelik kemer köprüye de asfalt dökülmüştür. Bunun üzerine kaymakamlık olarak olaya müdahale ettik ve hemen köprü kısmında kalan asfalt kaldırılmıştır. Maalesef daha önceki yıllarda da köprü defalarca asfaltlandığı, kat kat asfalt ve dahi asfalt yamaları yapılmıştır. Bu nedenle son yapılan asfalt çalışması hemen akabinde sökülmesine rağmen yıllarca üst üste yapılan ve sertleşen asfalt katmanlarının temizlenmesi için Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak bir restorasyon çalışması yapılacaktır. 19'uncu yüzyılda inşa edilen tarihi Şeytan Köprüsü'nün ve diğer değerlerimizin nice yüzyıllara kalabilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Şanlı tarihimizden gelen değerlerimize önem vereceğiz ve gözümüz gibi bakacağız. Van'ın tarihi miraslarını koruyacağız. Ayrıca tarihi kültür varlığımız olan Şeytan Köprüsü, ağır tonajlı araçların geçişine kapalıdır" dedi.

Tarihi köprüye dökülen asfalt söküldü

Tarihi köprüye dökülen asfalt söküldü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber