Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 13 Mayıs 2016 - 14:33 Yorum: 0

Tarihi Surlarda "Ecdada Layık Fatih" Uygulaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan "Ecdada Layık Fatih" projesi kapsamında İstanbul'un...

Tarihi Surlarda 'Ecdada Layık Fatih' Uygulaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan "Ecdada Layık Fatih" projesi kapsamında İstanbul'un tarihi surlarında temizlik ve asayiş uygulaması yapıldı. O anlar ise polis kamerası tarafından kaydedildi.

1985 yılında Dünya Kültür Mirasları listesine alınan İstanbul Kara Surları'nın iyileştirilmesi ve korunması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından "Ecdada Layık Fatih" projesi başlatıldı. Başlatılan çalışma kapsamında Yedikule, Belgratkapı, Silivrikapı, Mevlanakapı, Topkapı, Edirnekapı, Ayvansaray ve Balat'ta bulunan tarihi surlarda belediye ve polis ekipleri tarafından koordineli olarak temizlik ve asayiş uygulaması yapıldı. O anlar ise polis kamerası tarafından kaydedildi.

TARİHİ SURLARDA POLİS UYGULAMASI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından tarihi surlarda yapılan uygulamalarda, 105 kişiye adli işlem, 386 kişiye idari işlem yapılırken çeşitli suçlardan aranma kaydı olan 158 şüphelinin ise yakalandığı kaydedildi. Ayrıca polis ekipleri tarafında yapılan uygulamalarda, 46'sı çalıştırılan, 44 dilendirilen çocuk muhafaza altına alındığı öğrenilirken, 400 kişiye ise dilencilik, gürültü ve rahatsız etme suçlarından idari işlem uygulandı. Tarihi surlarda dilencilik yaptığı tespit edilen Suriye uyruklu 305 çocuğun ise 25'i ailelerine, 280'i kamplara teslim edildiği belirtildi.

TARİHİ SURLAR TEMİZLENDİ

Proje kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi surlarda yapılan uygulamalarda ise, surların çevresinde bulunan 44 adet sur içinden ise 38 adet derme/çatma yapılar kaldırılırken, 120 adet dehlizden 50'sinin de kapatıldı. Tarihi surlarda geniş çapta yapılan temizlik işlemlerinde 420 kamyon çöp toplandığı öğrenilirken, çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber