Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Eylül 2016 - 09:43 Yorum: 0

"Tarihi ve kültürel mirasımızı koruyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gaziantep'te gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı.

'Tarihi ve kültürel mirasımızı koruyoruz'

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gaziantep'te gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı. Meclis ve encümen toplantıları da dahil bir dizi toplantıya iştirak eden Başkan Mustafa Çelik, tarihi ve kültürel mirasımızı korumak için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 81 ilden 100'ü aşkın belediye başkanı ve pek çok belediye bürokratının katılımıyla gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği toplantısı için 23 Eylül Cuma günü Gaziantep'e gitti. Hafta sonunu da içine alan bir dizi toplantıya iştirak eden Başkan Çelik, pek çok Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir araya geldi. Tarihi Kentler Birliği meclis ve encümen toplantılarına katılan Başkan Çelik, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ev sahipliğinde ilin tarihi yerlerini de ziyaret etti.

"TARİHİ DOKUNUN KORUNMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPTIK"

Tarihi Kentler Birliği toplantısı ile şehirlerimizin tarihi dokusunu koruma adına önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, belediyeciliğin sadece alt ve üst yapı çalışmalarından ibaret olmadığını söyledi. Şehirlerin tarihi ve kültürel miraslarının korunması gerektiğinin altını çizen Başkan Mustafa Çelik, "Bu amaçla Tarihi Kentler Birliği'nin, kurulduğu günden bugüne belediyecilikte tarih bilincini geliştirmede önemli katkıları olmuştur. Biz de Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde birçok tarihi eseri restore edip farklı fonksiyonlar kazandırarak yeniden halkımızın hizmetine sunduk" dedi.

Başkan Mustafa Çelik, Gaziantep'te katıldığı toplantıların yanı sıra sergi açılışlarına katıldı ve Zeugma Mozaik Müzesi'ni de gezdi.

"Tarihi ve kültürel mirasımızı koruyoruz"

"Tarihi ve kültürel mirasımızı koruyoruz"

"Tarihi ve kültürel mirasımızı koruyoruz"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber