Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

"Tarihte Hocalı Katliamı" Konferansı

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Tarih Topluluğu tarafından "Tarihte Hocalı Katliamı" Konferansı düzenlendi.DÜ Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan DÜ İşletme...

'Tarihte Hocalı Katliamı' Konferansı

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Tarih Topluluğu tarafından "Tarihte Hocalı Katliamı" Konferansı düzenlendi.

DÜ Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan DÜ İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökmen Kılıçoğlu,  Hocalı Katliamının emperyalist devletlerin kışkırtmasından başka bir şey olmadığını savundu.

"Katliamdan öncesine baktığımızda Ermenistanda ve Karabağ'daki Türk eserlerini yakarak, yıkarak bu topraklardaki Türk varlığını yok etmeye çalışmışlar" diyen Kılıçoğlu, şöyle konuştu:

"Bölgedeki Türkleri göçe zorlayarak veya İran ve Türkiye Rusya'daki Ermenilere teşvikler vererek bu bölgeye göç ettirmişler ve Karabağ'da çoğunluk nüfus haline gelmişlerdir. Sovyetler Birliği dağılma sürecinde Ermeniler silahlanmış ve Azerbaycan'ın kırılmasından sonra Karabağ'da özerkliğini ilan etti. Azerbaycan bunu tanımadığı için de savaş kaçınılmaz oldu."

Katliamdan önceki süreçlere değinen Kılıçoğlu, şunları söyledi:

"Karabağ'ın tek havaalanı Hocalı bölgesindeydi. Bu da Hocalı bölgesinin stratejik önemini arttırıyordu. Azerbaycan'ın kurulu bir ordusunun olmaması ve Sovyetler Birliği'nin bu sorunu çözeceğini düşündüklerinden müdahalede geç kaldılar. Ermeniler'de bölgeyi işgal etti. Sovyetler Birliği’nin o bölgedeki kontrol dışında kalan bir tümeninin, Ermeni olan subaylarını satın alan Ermenistan bu tümenin ateş gücünden faydalanarak Hocalı'da bir gecede cesedi bulunan 623 Türk vatandaşını öldürmüşlerdir. Hocalı'dan kurtulanların sayısı 2 veya 3 bini geçmemiştir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber