Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 09 Eylül 2016 - 15:08 Yorum: 0

Tarım Bakanı Çelik’ten çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin açıklama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Bakanlar Kurulu kararı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe hasar tespit komisyonlarınca tespiti...

Tarım Bakanı Çelik’ten çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin açıklama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Bakanlar Kurulu kararı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe hasar tespit komisyonlarınca tespiti yapılan yüzde 30 ve üzeri zarar gören üreticilerin borçları yüzde 3 faizle bir yıl ertelendi" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "2016 yılı Ocak ayından bu yana çeşitli afetlerden dolayı zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesi" ve "tarım danışmanları" konularına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "01.01.2016 ile 09.09.2016 tarihleri arasında meydana gelen aşırı sıcak, aşırı kar yağışı, aşırı yağış, dolu, don, fırtına, güneş yanıklığı, heyelan, hortum, kırağı, kuraklık, kurt saldırısı, sel, sel-su baskını, şiddetli rüzgar, yangın, yıldırım düşmesi afetleri nedeniyle 69 ilde, 493 ilçede, 12 bin 604 köyde, 532 bin 232 çiftçiye ait 15 bin 722 dekar kapalı alan ile 24 milyon 094 bin 291 dekar açık alan zarar gördü. Bugün, Resmi Gazete'de "Çeşitli Afetler Nedeniyle Zarar Gören Gerçek veya Tüzel Kişi Üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararları Kapsamındaki Kredi Borçlarının Ertelenmesine Dair Karar" yayımlandı. Bakanlar Kurulu'nun bu kararı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe hasar tespit komisyonlarınca tespiti yapılan yüzde 30 ve üzeri zarar gören üreticilerin borçları yüzde 3 faizle bir yıl ertelendi. Söz konusu erteleme kararı, 01.01.2016-31.12.2016 tarihleri arasında ülke genelinde meydana gelen/gelebilecek afetlerin zararları, borç erteleme kapsamı içindedir. Afetlerden zarar gören üreticilerimiz, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarını 1 yıl süreyle erteleyebilecekler" ifadelerini kullandı.

Çelik, açıklamasında şunları kaydetti: "Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan bir diğer Bakanlar Kurulu kararı da tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerine ilişkindir. Bakanlar Kurulu Kararı ile 2016 yılında 412 ziraat odası ve üretici örgütünde bin 700 tarım danışmanı istihdam edilecek. Her bir tarım danışmanı için 30 bin TL ödenecek. Her bir ziraat odası veya üretici örgütü en fazla 5 tarım danışmanı istihdam edebilecek. Bakanlar Kurulumuzun her iki kararının da üreticilerimize, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber