Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Kasım 2017 - 18:08 Yorum: 0

Tarım Kredi Kooperatif 2017 yılı personel eğitim programı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Şimdi bir ambargo koysalar Allah'ın izniyle hem hayvancılıkta hem gıdada hem tarımda Türkiye...

Tarım Kredi Kooperatif 2017 yılı personel eğitim programı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Şimdi bir ambargo koysalar Allah'ın izniyle hem hayvancılıkta hem gıdada hem tarımda Türkiye kendine yetecek bir ülkedir. Siz bakmayın dedikodulara. Yanlış algılar, algı operasyonu üzerinden gidiyor bu işler" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Tarım Kredi Kooperatif 2017 yılı personel eğitim programında yaptığı konuşmada, Türkiye'de bazı şeyler çok kolay, bazı şeylerin çok zor olduğunu belirterek, "Eğer bir işi severek yapıyorsanız, isteyerek yapıyorsanız ve memur zihniyetiyle düşünmüyorsanız, ben insanlara faydalı olacağım ben işimi en iyi yapacağım diyorsanız, şimdi burada 482 yeni arkadaşımız var ama ben olsam şöyle düşünürüm; 482 kişinin içerisinde birinci ben olacağım. En iyi ben faydalı olacağım, en iyi ben üreteceğim en iyi hizmeti ben vereceğim dediğiniz zaman, bazen zaman zaman düşünüyorum bunu yaptığınız zaman kıskançlık mı değil. Ama bir hedef koyuyorsunuz önünüze. Hedef olduğu zaman o da sizi alıp başka yerlere götürüyor" diye konuştu.

"Dolarlar avrolar boşuna yükselmiyor, piyasadaki zamlar tamamen Batı ve malum ülkeler tamamen ambargo uyguluyorlar"

Kurtuluş Savaşından sonra ikinci bir savaşın verildiğini kaydeden Fakıbaba, "Dolarlar avrolar boşuna yükselmiyor, piyasadaki zamlar tamamen Batı ve malum ülkeler tamamen ambargo uyguluyorlar. Bunun gençler olarak siz çok farkındasınız, olmak zorundasınız. Öyle bir zor dönemden geçiyoruz ki sizlere bu ülkenin çok ihtiyacı var. Çok çalışmanız lazım. 8 saat değil 18 saat çalışmanız lazım. Bütün çiftçilere müthiş örnekler olmanız lazım. Bizim en önemli görevimizden birisi çiftçi kardeşlerimizi bilgiyle buluşturmaktır. Farz edelim 202 kişinin içerisinden 200'ünüz gece gündüz demeden çiftçilere öğrenmiş olduğunuz güzel şeyleri öğretirsiniz, 2 kişide der ki "sabah 9'da gideyim akşam 4'te çıkayım" arada hiçbir fark yok. Hatta o 2 kişi çok rahatsızlık hissedeceklerdir. Sağlıklı da olamazlar. Çünkü insanlar çalıştıkça sağlıklı olur. İnsanlar ürettikçe sağlıklı olur. Bir başkalarına yardım ettikleri zaman sağlıklı olurlar. Yoksa pısırık pısırık hiçbir şeye yaramadan sadece o günü yaşamak isteyen insan yaşar" ifadelerini kullandı.

"Şimdi bir ambargo koysalar Allah'ın izniyle hem hayvancılıkta hem gıdada hem tarımda Türkiye kendine yetecek bir ülkedir"

Bakan Fakıbaba, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sizin gibi genç arkadaşların Türkiye tarımına, hayvancılığa çok şeyler katacağına inanıyorum. Biz Tarım Bakanlığı ve Kooperatif olarak birlikte hareket etmek zorundayız. Birbirimizi tamamlıyoruz. Eğer biz güzel şeyler üretip, üretimimizi karşıladığımız takdirde Allah'ın izniyle bize hiç kimsenin gücü yetmez. Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız sayılamazlar. Eğer bu gıdamız olmamış olsaydı Tarım Kredi, Tarım Bakanlığı olmamış olsa, tarım bu kadar gelişmeseydi, gıdamızı biz üretmemiş olsaydık ithal ettiklerimiz yok mu var ama şimdi bir ambargo koysalar Allah'ın izniyle hem hayvancılıkta hem gıdada hem tarımda Türkiye kendine yetecek bir ülkedir. Siz bakmayın dedikodulara. Yanlış algılar, algı operasyonu üzerinden gidiyor bu işler. Tohumumuz böyle, şu olmazsa şu olur, bu olmazsa bu olur diye. Mesela 2002 yılında kişi başına düşen kırmızı et tüketimi 6.1 iken, şu anda 14.7, 2018 yılı hedefimiz 15 kilogram olacaktır. Biz ithal etmesek de Allah'ın izniyle kendimize yeteriz. Şartlar uygun olduğunda ithal etmenin de eğer müspet katkıları varsa bunun da çok önemli olmadığına inanan kardeşlerinizden birisiyim."

"Dış güçlerin tek amacı bu ülkeyi bölmek, küçültmek, parçalamak ve küçük bir devlet haline getirmektir"

"Sizler Tarım Krediye, Türkiye tarımına ve hayvancılığına çok büyük katkılar yapmak zorundasınız" diyen Fakıbaba, "Bunu yapmak sizin elinizde. Bazen soruyorlar "istihdam nasıl olacak, acaba ziraat mühendisi, veteriner hekim alınacak mı?" Ben diyorum ki bunlar benim en yakın çalışma arkadaşlarım ancak birazda sizin elinizde. Genelde genç arkadaşlar bir yere yerleştikten sonra ilk birkaç gün hevesle başlıyorlar sonra bir bakıyorsunuz ki o heves bitmiş. Ben 66 yaşına gireceğim sanki ilk günkü başladığım gibiyim. Hatta heyecanım daha fazla artıyor. Hele şu dış güçlerin bizim üzerimizde uyguladığı baskıları gördüğüm zaman önce diyordum ki işimi Allah rızası için yapıyorum, sonra Türkiye için sonra partim için yapıyorum. Şimdi ne diyorum biliyor musunuz? Ben işimi önce yine Allah rızası için şimdi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için yapıyorum. Hedef Recep Tayyip Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan'ı hallettikleri zaman Türkiye'yi halledeceklerini biliyorlar. Dış güçlerin tek amacı bu ülkeyi bölmek, küçültmek, parçalamak ve küçük bir devlet haline getirmektir. Genç arkadaşlar bunun farkında olun" açıklamasında bulundu.

Ziraat mühendislerine "tarlaya inin" çağrısı

Fakıbaba, şunları kaydetti:

"İşinizi severek, insanların duasını alarak yapın. Siz ziraat mühendisi olarak 5 yıl okudunuz o kadar emek, yüksek lisans yapanlar var memur olmak için mi yani? Ben o tarlada olmazsam, o toprağın kokusunu almazsam çiftçiyle ilgilenmezsem bu devlet beni okuttu, bu devlet bana maaş veriyor ben bunu hak etmiş olabilir miyim. Onun için ülkemiz için halkımız çiftçimiz için geleceğimiz için yarın çocuklarınız için bütün Türkiye için çok çalışacağınıza yürekten inanıyorum."

Konuşmasının ardından Bakan Fakıbaba'ya Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama hediye takdim etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber