Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Eylül 2016 - 15:38 Yorum: 0

Tarım Müdürlüğü’nden ’kurban’ uyarısı

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kentte kurbanlık hayvan konusunda herhangi bir sıkıntının bulunmadığını belirterek,...

Tarım Müdürlüğü’nden ’kurban’ uyarısı

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kentte kurbanlık hayvan konusunda herhangi bir sıkıntının bulunmadığını belirterek, vatandaşları cadde ve sokaklarda kesim yapmamaları yönünde uyardı.

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Kurban Bayramı'na ilişkin uyarı ve açıklamalarda bulundu. Diyarbakır'da

9 bin 500 büyükbaş, 49 bin de küçükbaş kurbanlık hayvan bulunduğunu belirten Atalar, kurbanlıklarda geçen yıla göre yüzde 10 ile 30 arasında artış oyduğunu, bu nedenle herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını kaydetti. Vatandaşlara küpeli hayvanlar tercih etmelerinin öneren Atalar, "Havyan pazarları ve belirlenen alım satım yerlerinde kurban alırken özellikle küçükbaşlarda bir yaşını doldurmaları ve büyükbaş hayvanlarda ise iki yaş doldurması gerekmektedir. Sağlıklı bir yapıya tüyleri parlak ve gözlerinde canlılık olacak. Herhangi bir uzlu ve azası olmayacak ya da yarası olamayan sağlıklı hayvanlar kurban edilmelidir" dedi.

"Kurbanlıklar kimlikleriyle beraber teslim alınmalıdır"

Kurbanlıkların kimlikleriyle beraber alınması gerektiğine dikkat çeken Atalar, "Bu hayvanlar kurban edildikten sonra en yakın ilçe müdürlüklerine teslim edilmelidir. Bir hayvanda küpe olması onun sağlık muayenelerinin yapılması ve sahibinin belli olmasıdır. Bu nedenle küpesiz hayvanların kurban edilmesinden kaçınılmalıdır. Bu sebeple ilimizde çeşitli önlemler aldık. Kurban hizmetleri komisyonunun aldığı kararlarla ilçelerle birlikte toplam 12 kurban merkezi bulunmakta. Bunun dışında başka yerlerde kesilmemesi belirlendi. Bunun önemi buradaki yeterli alt yapı ve fiziki koşulların sağlandığı için kurbanlıkların daha sağlıklı kesilmesi amacıyla bu yerler belirlendi. Vatandaşlarımız da bu uyarıları dikkate alarak belirlenen yerlerde kurbanlıklarını kesmelerini rica ediyoruz. Kurban Bayramı boyunca cadde ve sokaklarda kesim yapılmaması son derece önemlidir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber