Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Mart 2015 - 11:48 Yorum: 0

Tarım politikaları istişare toplantısı

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde tarım politikaları istişare toplantısı düzenlendi. İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Kadir Perçi, Belediye Başkanı...

Tarım politikaları istişare toplantısı

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde tarım politikaları istişare toplantısı düzenlendi. 

İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Kadir Perçi, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nusret Gümüş ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Perçi, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'deki 8 tarım meslek lisesinden birinin de Suşehri'nde olduğunu belirterek, "Bilinçli tarım yapılması için öncelikli olarak bu okullarımızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. İlçemizin tarım bölgesi olması sebebiyle okulumuz bizim için önemlidir" ifadelerini kullandı.

Fazlı Yüksel ise ilçede bulunan sulama kanallarının kapalı sisteme geçirilmesi için çalışmalara başladıklarını vurgulayarak, şu ana kadar yaklaşık 5 kilometrelik su kanalını kapalı sisteme geçirdiklerini bildirdi.

Sulama amaçlı yapılacak Selpinti Barajı Projesi ile ilgili de bilgi veren Yüksel, "Barajın yapılmasıyla ilgili fizibilite çalışmaları devam ediyor. İnşallah Suşehri çiftçisinin daha rahat edeceğini ümit ediyoruz. Baraj sayesinde çiftçimizin su sıkıntısı da giderilmiş olacak" dedi.

Toplantıya katılan Tarım Kredi Kooperatifleri Sivas Bölge Müdür Yardımcısı Gökselin Türkmenlioğlu da kooperatifin çalışmaları ve çiftçilere yaptığı destekler hakkında bilgi verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber