Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Ekim 2014 - 18:18 Yorum: 0

Tarım Sigortaları Havuzu Bilgilendirme Toplantısı

Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı Kadak: "Tarım, ülkelerin istihdam ve kalkınması için önemli, ekonomik ve stratejik bir sektördür"

Tarım Sigortaları Havuzu Bilgilendirme Toplantısı

BİLECİK (AA) - Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, "Tarım, ülkelerin istihdam ve kalkınması için önemli, ekonomik ve stratejik bir sektördür" dedi.

Kadak, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, tarım sektörünün tabiat, doğa şartlarına bağlı üretim yapılan sektör olması sebebiyle, dünyanın her yerinde, hassas ve stratejik sektör olarak ele alındığını söyledi.

Devlet destekli tarım sigortaları sistemi çerçevesinde, ülke genelinde sistemin başlangıcından bugüne kadar 4,4 milyon adedin üzerinde poliçe düzenlediğini bildiren Kadak, "1.5 milyar lira üzerinde hasar ödemesi yapıldı. Yaklaşık 72 milyon dekar alan ve 3 milyon üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan sigortalandı. Tarsim Bursa Bölge Müdürlüğüne bağlı Bilecik'te 2014 yılında ağırlıklı olarak şerbetçi otu ürünü olmak üzere meyvelerde ve sebzelerde, dolu ve don hasarları olduğuna dikkat çekilerek, 1 milyon liranın üzerinde hasar tespit ödemesi yapıldı ve 500 bin lira civarında daha ödeme yapılarak, üreticilerin mağduriyetleri giderilecek" dedi.

Kadak, Tarsim sisteminin işleyişi ve sistem çerçevesinde 8 yıllık süreçte elde edilen veriler ile kapsamdaki ürünler ve riskler hakkında bilgi verdiği, toplantıda, 2013 yılında doğal riskler sebebiyle, sigortalı bitkisel ürünlerinin ve hayvanlarının hasar görmesi sonucu ödemelerini almış üreticilere sembolik çekleri verildi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojisi Dekanı İlhan Doran, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız,  Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, tarımsal kooperatif ve birlik başkanları ile muhtarlar katıldı.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber