Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 01 Ekim 2014 - 13:13 Yorum: 0

"Tarım ve insan" temalı fotoğraf sergisi açıldı

ANTALYA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflar, Antalya'daki bir alışveriş...

'Tarım ve insan' temalı fotoğraf sergisi açıldı

ANTALYA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflar, Antalya'daki bir alışveriş merkezinde ziyarete sunuldu.

Özdilek Park Alışveriş Merkezi'ndeki serginin açılışı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ve ilçe müdürleri tarafından yapıldı. Serginin açılış kurdelesini kesen Dallı, daha sonra "Tarım ve insan" temalı fotoğrafları inceledi.

Yarışmanın, tarımın ve toprağın önemi konusunda bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla düzenlendiğini belirten Dallı, "Tarım son derece önemli ve stratejik bir sektör. Tarımın yapılabilmesi için toprağa ihtiyacımız var. Toprak varsa hayat var. Gelecek nesillerin de duyarlılık kazanması bu açıdan çok önemli. Yarışma da bu amaca hizmet etmekte" dedi.

Tarımın bir kültür olduğuna işaret eden Dallı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarımsal faaliyetler ile insanlar belirli bir mekanda yaşamaya başlamış ve bu da onların belirli bir toplumsal özellik kazanmasını sağlamıştır. İnsanların toplumsal açıdan farklılaşması tarım sayesinde olmuştur. Medeniyet demek tarım demek. Tarım demek kültür demek. Bu fotoğraf sergisinde de kültürün yansımalarını görmekteyiz."

Fotoğraf sergisi, 9 Ekim'e kadar açık kalacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber