Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 11:38 Yorum: 0

Tarsus’ta binalara kamera şartı getiriliyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yeni yapılacak olan 3 kat ve üzeri binalardan, yeni ruhsat alacak işletmelerden kamera sistemi kurulması...

Tarsus’ta binalara kamera şartı getiriliyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yeni yapılacak olan 3 kat ve üzeri binalardan, yeni ruhsat alacak işletmelerden kamera sistemi kurulması istenecek.

Tarsus Belediye Meclis üyeleri, Ekim ayında yaptıkları toplantıda, 2017 yılında yapılacak 3 katlı ve üzeri binalarda ve yeni açılacak işyerlerinde güvenlik kamerası istenmesi için oy birliği ile karar verdi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, konu ile ilgili yönetmelik hazırlandığını söyledi. Başkan Can, "Meclisi'nin Eylül 2016 tarih ve 2016/8-1(66) nolu kararıyla, kuvvetli ve zayıf akım elektrik tesisat projelerine ilave olarak 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren inşaat ruhsatı alacak 3 kat ve üzeri inşaatlar ile yeni işletme ruhsatı alacak iş yerleri için güvenlik amaçlı kamera sistem projelerinin de standartlara uygun olarak projelendirilip eklenmesi ve inşaatlar ile iş yerlerinde uygulanması konusunda yönetmelik hazırlandı" dedi.

Güvenlik ve caydırıcılığın bu düzenlemede çok önemli olduğunu ifade eden Can, "Bu gerçekten Türkiye'de bir ilk uygulama. 3 katlı ve üzeri yeni binalarda ve yeni iş yerlerinde kamera sistemi. Yapı kullanma izni almaya geldiği zaman arkadaşlarımız kamera sisteminin kontrolünü yapacaklar. Bu yeni bir yönetmelik olduğu için, karşılaştığımız sıkıntılara göre yeterli yetersiz olduğuna karar vereceğiz gerekirse düzeltmeler yapacağız. Önemli olan başlamaktır. Gerçekten şehrimiz içerisinde hem güvenlik hem de caydırıcılık açısından faydalı olacağına inanıyorum. Bu yönetmeliğin uygulanıyor ve yaygınlaşıyor olması emniyet güçlerimizin de işlerine çok yarayacağını biliyoruz. Özellikle akaryakıt istasyonlarında sadece içeriyi değil, yolları da gösteren kameralar olmalıdır. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Tarsus’ta binalara kamera şartı getiriliyor

Tarsus’ta binalara kamera şartı getiriliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber