Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Kasım 2014 - 14:18 Yorum: 0

Tarsus'ta çobanlık kursunu bitirenlere sertifikaları verildi

MERSİN (AA) - Tarsus ilçesindeki "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında, 16 kursiyere çobanlık sertifikası verildi.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü,...

Tarsus'ta çobanlık kursunu bitirenlere sertifikaları verildi

MERSİN (AA) - Tarsus ilçesindeki "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında, 16 kursiyere çobanlık sertifikası verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği ile İŞKUR ortak çalışmasıyla yürütülen projede çobanlara hayvanlara bakım, besleme, süt verimi, gebelik kontrolü gibi birçok alanda eğitim verildi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, projede Mersin’in pilot illerden biri olduğunu söyledi.

Bilinçli hayvancılık yapılması için bu tür eğitim proğramlarının çok faydalı olduğunu belirten Ergezer, oda olarak çobanların her zaman destekçisi olacaklarını aktardı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mersin İl Müdürü Kadir Çiftepala da üreticileri sertifikalı ve eğitimli yapmak için her türlü çalışmayı sistemli olarak sürdürdüklerini kaydetti.

Bu yıl içinde Mersin genelinde hayvancılığa toplam 35 milyon lira destek verildiğini ifade eden Çiftepala, "Tarıma ise 92 milyon liralık tarımsal destek verdik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 16 çobana sertifikaları verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber